کدخبر: ٦۲۷۲
۰۸ اسفند ۱٤۰۰ ساعت ۱٦:۲۲

عدم رعایت اصول مناسب سازی پیگرد قانونی دارد

عدم رعایت اصول مناسب سازی پیگرد قانونی دارد
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی گفت: مناسب سازی اماکن عمومی بارها به ادارات مربوطه ابلاغ شده است و تا سال ۱۴۰۱ فرصت مناسب سازی مهلت داده شده است؛ در صورت عدم رعایت اصول مناسب سازی بعد از این تاریخ پیگرد قانونی دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران، «جمیله رضا زاده» پیش از ظهر امروز(8 اسفند) در جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی استان با اشاره به برگزاری جلسات به صورت فصلی اظهار داشت: با وجود تغییر نگرش دستگاه های اجرایی برای مناسب سازی اماکن عمومی، متأسفانه روند مناسب سازی کند است.

وی با بیان اینکه سه درصد جامعه دارای معلولیت و 10 درصد جامعه را سالمندان به خود اختصاص داده اند، افزود: مناسب سازی اماکن عمومی نیاز به پیگیری و روند رو به رشد دارد.

وی با اشاره به تأکید نظام مهندسی به مهندسان طراح گفت: باید طرح ها طبق ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد معلول با استاندارد مد نظر قرار گیرد.

وی با بیان اینکه جامعه مدنی جامه ای است که برای تحقق اصول مناسب سازی دقت و پیگیری بیشتری داشته باشد، یادآور شد: برخی از افراد معلول به معنای واقعی نخبه و دانشمند بوده و باید از حضورشان در جامعه استفاده کنیم.

به گفته وی بارها دستورالعمل ها و تذکرات انجام شده اما مناسب سازی توسط ادارات مربوطه طبق قاعده و قانون انجام نشده است.

معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی از دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خواست به همه شهرداران ابلاغ کنند که تأییدیه رعایت دقیق ضوابط، مقررات مناسب سازی را جزو مدارک صدور پایانکار لحاظ کنند.

رضازاده با اشاره به نیاز معلولان به پزشک، ارتوپد و... گفت: باید صدور مجوز مطب برای پزشکان ارتوپد، متخصص زنان و... مشروط به رعایت ضوابط مناسب سازی باشد و مالکان ساختمان پزشکان که به تازگی به بهره برداری رسیده است ملزم به مناسب سازی ورودی ساختمان هستند.

وی مناسب سازی ورودی داروخانه ها به خصوص داروخانه های شبانه روزی، آزمایشگاه ها، ورودی مرکز بیماری های خاص، مناسب سازی اماکنی مانند پارک، مسجد، مجتمع های بین راهی و... را خواستار شد.

وی به بند 4-4-7-2 اشاره کرد و گفت: طبق این بند مقررات ملی، ساختمان مجتمع های مسکونی به ازای هر 20 واحد باید یک واحد را برای استفاده معلولان مناسب سازی کنند که متأسفانه این مهم محقق نشده است.

معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی به برخی خیابان های شهر مانند خیابان ظفر اشاره کرد و گفت: باید برای عبور و مرور معلولان و افراد کم توان هر 200 متر محلی تعبیه شود که متأسفانه این امر محقق نشده است.

رضا زاده هم خواستار ورود مصداقی و حل این مشکلات شد و افزود: دو شهر بشرویه و فردوس به عنوان شهرهای بدون مانع به صورت پایلوت انتخاب شده و در دستور کار قرار دارند.

در ادامه مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به 23 هزار و 800 معلول در استان، گفت: آمار معلولان استان از نرم کشوری بالاتر است و بیش از هشت هزار معلول به علت استفاده از امکانات درمانی، و... در مرکز استان و برخی در حاشیه شهر ساکن بوده و در شرایط سخت زندگی می کنند.

«حسن شرفی» با بیان اینکه بهزیستی دستگاهی هماهنگ کننده است، یادآور شد: اگر دستگاههای اجرایی به این باور نرسیده اند که مناسب سازی جزو الزامات است کار به جایی نمی رسد.

به گفته وی اماکن عمومی شامل مساجد، پارک ها، مراکز درمانی و... باید از طریق مجموعه خودشان مناسب سازی شوند.

وی با بیان اینکه مردم عادی با چشم بینا و پایی پر توان حرکت می کنند و به این مشکلات توجهی ندارند، گفت:  هر چند در سال های اخیر اقداماتی صورت گرفته اما این اقدامات کافی نیست.

در ادامه جلسه مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی هم با بیان اینکه همه ساختمان های اداری این اداره کل مناسب سازی شده و مشکلی ندارند، اظهار داشت: در مجتمع های بین راهی در زمینه مناسب سازی مشکلاتی داریم.

«اسدالله جلال زاده» با اشاره به 25 اخطار داده شده به مجتمع های بین راهی افزود: با توجه به خصوصی بودن این مجتمع ها و قدیمی ساز بودن برخی از آن ها، سرمایه گذار متأسفانه پای کار نمی آید.

وی با اشاره به 67 مجتمع بین راهی در استان گفت: با توجه به خصوصی بودن، سرمایه گذار برای مناسب سازی درخواست تسهیلات دارد و برخی مساجد بین راهی مانند مسجد چهارده معصوم، مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) زیر نظر ادراه اوقاف بوده و باید این اداره برای مناسب سازی آنها اقدام کند.

معاون عمرانی استانداری خراسان جنوبی از ادارات مربوطه خواست نسبت به مناسب سازی اماکن زیر مجموعه خود اهتمام بیشتری داشته باشند.

«علیرضا عباس زاده» خواستار نظارت و پیگیری بیشتر مجتمع های بین راهی در زمینه مناسب سازی مساجد، سرویس های بهداشتی، رمپ ورودی و... شد.

وی در پایان با گفتن 'رطب خورده کی کند منع رطب' از کارشناسان بهزیستی پرسید آیا ساختمان استانداری مناسب سازی لازم شده است؟ پس از دریافت پاسخ خواستار اولویت بخشی به این مهم و رفع موارد مطرح شده ساختمان استانداری شد و گفت: مکاتباتی با فرماندارن و بخشداران برای مناسب سازی ورودی، و... این اماکن عمومی برای استفاده راحت تر افراد معلول صورت گیرد.

پایان خبر/

آخرین مطالب

پربیننده ترین ها