به گزارش پایگاه خبری نسیم خاوران، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در اختتامیهٔ چهارمین همایش ملی خانههای بومگردی ایران به میزبانی شهرستان فردوس، بیان کرد: «مهماننوازی، میراث فرهنگی و صنایعدستی هر منطقه در خانههای بومگردی آن خلاصه میشود».
شالبافیان، با بیان اینکه پاییز فصل گردشگری خراسان جنوبی است، افزود: «در سه سال گذشته تاکنون که به حوزه خانههای بومگردی توجه ویژهای شده است متوجه شدیم نوع نگاه ما به اقامتگاهها و جایگاه آنها در توسعه گردشگری، تعیینکننده است».
وی، با بیان اینکه بومگردیها محور اصلی و مؤلفه تأثیرگذار معرفی فرهنگ منطقه به گردشگران است، تصریح کرد: «ابتداییترین اقدام تشکیل انجمنهای ملی و استانی برای خانههای بومگردی است که باید جایگاه خود را پیدا کنند».
شالبافیان، با اشاره به رفع موانع صدور مجوزها و برگزاری دورههای آموزشی تخصصی در حوزه خانههای بومگردی، ادامه داد: «مسیر رفع موانع ادامه داشته و در خصوص ارائه و تخصیص تسهیلات مورد نیاز بومگردیها اقدام میکنیم».
وی، با بیان اینکه روز اقامتگاههای بومگردی در تقویم رسمی کشور به ثبت رسیده است، گفت: «خانههای بومگردی نه تنها برای اسکان بلکه برای معرفی فرهنگ و میراث ناملموس منطقه است».
شالبافیان، با اشاره به فراهم کردن زمینه نصب پنلهای خورشیدی با کاربری تأمین زیرساخت و کسب درآمد برای خانههای بومگردی، افزود: «این طرح برای نمونه در خراسان رضوی درحال اجرا است و در اقصی نقاط کشور نیز عملیاتی خواهد شد».
وی، با بیان اینکه طرح حمایت از توسعه و تشویق برای سرمایهگذاری در بخش گردشگری با حمایت کمیسیون تولید مجلس شورای اسلامی پیگیری میشود، تصریح کرد: «با توسعه مشوقها برای خانههای بومگردی گره کسبوکارها باز میشود».
شالبافیان، مهمترین کار برای اقامتگاههای بومگردی را بازاریابی عنوان کرد و اظهار داشت: «تلاش میکنیم دوره بعدی همایش ملی خانههای بومگردی ایران با موضوع تخصصی و حائز اهمیت بازاریابی در کشور برگزار شود».