کدخبر: ٦۱۰٤۳
۰٦ آبان ۱٤۰۳ ساعت ۱۲:۰۱
فرماندار فردوس: 

فردوس شهری برای گردشگری و نگین خراسان جنوبی است 

فردوس شهری برای گردشگری و نگین خراسان جنوبی است 
فرماندار فردوس با بیان اینکه فردوس شهری برای گردشگری و نگین خراسان جنوبی است، گفت: هدف از برگزاری این همایش معرفی ظرفیت‌هاست و فصل پاییز فصل گردشگری استان است  

به گزارش پایگاه خبری نسیم خاوران، فرماندار فردوس، در افتتامیه‌ی چهارمین رویداد ملی  تجربی و آموزشی خانه‌های بوم‌گردی ایران، با بیان اینکه فردوس شهری برای گردشگری و نگین خراسان جنوبی است، گفت: هدف از برگزاری این همایش معرفی ظرفیت‌هاست و فصل پاییز فصل گردشگری استان است.

 
مهدی روشن، با بیان اینکه آبان‌ماه فصل انار و زعفران فردوس است، بیان کرد: آبگرم معدنی، قنات جهانی بلده، شهر تاریخی تون و کویر پلوند چهار رکن گردشگری فردوس بوده و آنچه جلوه زیبایی اصیل فردوس است گوهرسنگ منطقه و صنایع‌دستی می‌باشد.  


فرماندار فردوس ، با اشاره به وجود ۷۹ اثر ثبت ملی و یک اثر ثبت جهانی در فردوس، تصریح کرد: این موارد قدمت تاریخی شهرستان را نشان می‌دهد؛ بافت تاریخی شهر تون با آنکه در زلزله سال ۴۷ دچار آسیب شده است معماری آن نمای قدمت و زیبایی است. 

 

او، با بیان اینکه شهر تاریخی تون تجلی سبک زندگی مردم صبور، خون‌گرم و قانع فردوس است، ادامه داد: فردوس کریدور تردد ۷ استان جنوبی که مسافر مشهد و ۵ استان شمالی که مسافر کرمان هستند می‌باشد. 

 

روشن، با اشاره به ثبت ۱۰ میلیون تردد سالانه در محورها و جاده‌های شهرستان فردوس، اظهار داشت: برای تبدیل فردوس به منطقه گردشگری باید در تقویت زیرساخت‌ها تلاش کنیم و تحقق این امر نیازمند همکاری مسئولین کشوری است.

 

معاون سرمایه‌گذاری و تأمین منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هم بیان کرد: انسجام و همدلی بخش خصوصی، دولتی، انجمن بومگردی‌ها و رسانه در برگزاری این همایش اقدامی مؤثر و بی‌بدیل است.

 

تجری، با بیان اینکه تمام شهرستان فردوس دست به دست هم داده‌اند تا در جریان این رویداد ملی جلوه‌گر شعار فردوس شهری برای گردشگری باشند، افزود: خانه‌های بومگردی، نماد مأموریت وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

 

وی، با بیان اینکه خانه‌های بومگردی بناهای میراثی و تاریخی هستند و یا از معماری‌های اصیلی ایرانی بهره گرفته‌اند، تصریح کرد: نکته قابل توجه در خانه‌های بومگردی این است که از بوم منطقه گرفته می‌شوند.

 

تجری، بابیان اینکه در نمای داخلی خانه‌های بومگردی از هنرهای بومی و صنایع‌دستی منطقه استفاده می‌شود، ادامه داد: بهره‌مندان این اقامتگاه‌ها گردشگرانی هستند که در جهت معرفی ظرفیت‌ها نقش مؤثری دارند.

 

وی، با اشاره به فعال بودن ۲۷۰۰ پروژه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در کشور، گفت: حدود ۵۰۰ مورد از این پروژه‌ها مربوط به حوزه بومگردی‌ها است؛ یکی از اقدامات اصلی در افزایش کیفیت ارائه خدمات مناسب برگزاری دوره‌های آموزشی و تبادل اطلاعات است.

 

تجری، با بیان اینکه حوزه بومگردی‌ها محور اصلی و زنجیرهٔ اقتصادی روستاها است، تصریح کرد: در جریان جدب گردشگران و اقامت در خانه‌های بومگردی، روستاییان می‌توانند اقدام به فروش محصولات کشاورزی و دامداری و صنایع‌دستی کنند.

پربیننده ترین ها