به گزارش پایگاه خبری نسیم خاوران و به نقل از روابط عمومی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ، استان خراسان جنوبی با داشتن بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال یکی از مناطق مستعد برای تولید انرژیهای نو و تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی است.
اشعههای این نور رایگان و پاک به حدی فراگیر شده که برق آن چشم سرمایهگذاران خارجی را نیز گرفته و از اقصینقاط جهان (آفریقای جنوبی، چین، بلغارستان و... ) به خراسان جنوبی آمده اند تا در این استان برای اجرای نیروگاههای خورشیدی آن هم در وسعت و مقایسه بزرگ ورود کنند.
اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی به منظور معرفی این ظرفیت تور رسانهای بازدید از پروژههای فعال سرمایهگذاری خارجی خراسان جنوبی را راهی دنیای سراسر نور این سرمایهگذاری درخشان و نورانی می کند تا خبرنگاران از نزدیک سرمایه گذاری های انجام شده در این حوزه را مشاهده و ظرفیت های استان را برای جلب و جذب سرمایه گذاری های بیشتر معرفی کنند.
درخواست های سرمایه گذاران خارجی برای انرژی های خورشیدی
مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در تور رسانه ای بازدید از پروژه های سرمایه گذاری خارجی اظهارکرد: که تا قبل از سال ۱۴۰۰ تعداد پروژههای فعال سرمایهگذاری خارجی در استان ۹ پروژه بود و در ۳ سال گذشته ۹ پروژه جدید اضافه شده است که نشان از رشد ۱۰۰ درصدی در پروژههای فعال دارد.
به گفته وی خراسان جنوبی، با بیش از ۳۰۰ تا ۳۳۰ روز آفتابی، بسیار مناسب برای نیروگاههای خورشیدی است.
وی با بیان این که در خوسف، یک پروژه ۱۰ مگاواتی وجود دارد که توسط سرمایهگذار کشور آفریقای جنوبی پشتیبانی میشود افزود: این پروژه بازدهی بالایی داشته و به افزایش سرمایهگذاری در این زمینه انگیزه داده است.
به گفته وی دو پروژه ۳ مگاواتی جدید در دست اجرا است که بهزودی به بهرهبرداری میرسند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با بیان اینکه همچنین یک پروژه ۴ مگاواتی نیز افتتاح خواهد شد، ادامه داد: پروژه هفت مگاواتی انرژی خورشیدی مربوط به سرمایهگذار ایرانیالاصل در چین نیز در دستور کار است که باتوجهبه منشأ پول خارجی، این پروژه بهعنوان سرمایهگذاری خارجی در نظر گرفته میشود.
لزوم تامین زیر ساخت شبکه برق
ذاکریان با بیان اینکه در این حوزه سرمایهگذاریهای دیگر نیز در حال بررسی و اجرا است، عنوان کرد: سرمایه گذار در کنار این پروژه در حال ایجاد یک پروژه 10 مگاواتی دیگر است که بهزودی به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: لازم است که شرکت برق برای ایجاد پست برق در این شهرستان ورود کند چرا که برق تولیدی نیروگاه های خورشیدی بیش از ظرفیت پست برق این منطقه است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی همچنین اظهار داشت: نیروگاههای 10 مگاواتی خوسف، 7 مگاواتی سربیشه، یک مگاواتی بشرویه به شبکه متصل شده است.
وی عنوان کرد: بعلاوه یک نیروگاه 10 مگاواتی در سربیشه و یک 3 مگاواتی هم در خوسف در حال احداث است.
ذاکریان بیان داشت: در این شهرستان احداث یک نیروگاه 3 و 4 مگاواتی دیگر هم درخواست شده است.
تمایل سرمایه گذاران برای توسعه طرح ها
حجت خزاعی، سرپرست بهره برداری این نیروگاهها در جمع خبرنگارانی که برای بازدید از این پروژهها آمده بودند، گفت: اگر زمین در اختیار ما قرار داده شود یک نیروگاه ۴ مگاواتی را نیز احداث خواهیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه برای این پروژه با سرمایه گذاری فردی از آفریقای جنوبی شروع به کار کرده است، بیان کرد: برای نیروگاه چهار مگاواتی به دنبال زمینی در نزدیکی پست برق هستیم.
خزاعی با بیان اینکه برای سرمایه گذاری در هر کدام از نیروگاههای سه مگاواتی 2.5 میلیون یورو در نظر گرفته شده است، یادآور شد: تمام تلاش ما بر این است که پروژههای نیروگاهی تا یکی – دو ماه دیگر به بهره برداری برسد و مورد استفاده قرار گیرد.
سرپرست بهره برداری نیروگاه خورشیدی خوسف بیان کرد: در شهرستان خوسف یک پروژه نیروگاهی ۱۰ مگاواتی از سال ۹۶ در زمین ۱۵ هکتاری به بهره برداری رسیده است.
خزاعی ادامه داد: سرمایه گذاری برای احداث آن نیروگاه ۱۴ میلیون یورو بوده است و اکنون در تأمین برق شهرستان خوسف مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: تمایل ما برای افزایش سرمایه گذاری و گسترش کار در خراسان جنوبی است و اولویت ما همین شهرستان خوسف است که سرمایه گذار یک اعتماد نسبی نسبت به محل سرمایه گذاری به دست آورده است.
بعد از بازدید از پروژه نیروگاه خورشیدی در خوسف به سمت شهرستان سربیشه حرکت کردیم و بعد از حدود یک ساعت و نیم به محل احداث یک نیروگاه خورشیدی در این شهرستان رسیدیم که با سرمایه یک فرد ایرانی تبار مقیم چین احداث شده بود.
احداث شهرک انرژیهای تجدیدپذیر
محمدرضا لکزائی، فرماندار سربیشه در جمع تور رسانهای سرمایهگذاری خارجی خراسان جنوبی اظهار داشت: سربیشه از نظر علمی و کارشناسی دارای بهترین موقعیت جغرافیای و شرایط آبوهوایی برای انرژیهای تجدید است و در آینده شاهد احداث شهرک انرژیهای تجدیدپذیر به مساحت هزار و 500 هکتار با ظرفیت تولید هزار مگاوات برق خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه سربیشه بام خراسان جنوبی و دارای ۳۰۰ روز آسمانی آفتابی است، ادامه داد: در جلسات متعدد که در پنجشنبههای اقتصادی با آقای گفتاری سرمایهگذار این پروژه داشتهایم قول افزایش توان تولید با ظرفیت ۱۰ مگاوات دیگر در این نیروگاه خورشیدی را گرفتهایم.
به گفته وی همچنین ضمن پیگیریهای نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس، اخذ مجوز پست ۱۳۲ کیلووات در بخش مختاران شهرستان در دست اقدام است.
لکزائی ضمن آمادگی سرمایهگذار برای احداث شهرک انرژیهای تجدیدپذیر در سربیشه گفت: زمینی به مساحت هزار و 500 هکتار در یکی از بهترین اراضی شهرستان برای احداث شهرک نیروهای تجدیدپذیر با ظرفیت تولید هزار مگاوات برق پیشبینی شده است.