کدخبر: ٦۱۰۷۳
۱٦ آبان ۱٤۰۳ ساعت ۱۱:٤۵
نماینده جامعه کشاورزی خراسان جنوبی مطرح کرد:

لزوم ورود شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان به تولید محصول جدید از زرشک

لزوم ورود شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان به تولید محصول جدید از زرشک
هاشمی‌زاده بر استفاده از شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان برای تولید محصول جدید از زرشک و بسته‌بندی مناسب و ایجاد ظرفیت لازم فنی و سخت‌افزاری تأکید کرد و گفت: باید به امر آموزش کشاورزان برای تولید محصول باکیفیت توجه ویژه‌ای شود.

به گزارش پایگاه خبری نسیم خاوران، سید محمود هاشمی‌زاده امروز چهارشنبه (۱۶ آبان) در سومین جشنواره ملی زرشک در استان اظهار کرد: زرشک محصولی استراتژیک در خراسان جنوبی با سطح زیرکشت بالغ بر ۱۹ هزار هکتار و با تولید سالانه نزدیک به ۱۰۰ هزار تن زرشک تر یا ۲۵ هزار تن زرشک خشک می باشد که به همت کشاورزان استان تولید و از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار می باشند.

وی با بیان اینکه نزدیک به صد در درصد تولید زرشک کشور در خراسان جنوبی تولید می‌شود، افزود: در این استان ۵۰ هزار خانوار به صورت مستقیم و غیرمستقیم از تولید زرشک امرار معاش می‌کنند.

نماینده جامعه کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: محصول زرشک در این استان ظرفیتی بی‌بدیل برای اشتغال‌زایی و درآمدزایی مردم و ایجاد تراز مالی مثبت است که امیدواریم با طرح مشکلات فعالان این حوزه قدمی در راستای رفع آن برداشته شود.

هاشمی‌زاده بیان کرد: زرشکاران خراسان جنوبی از مشکلات عدیده‌ای همچون محدودیت برداشت آب از چاه‌های کشاورزی، قطع برق، خرید دلالان بدون منافع کشاورزان و عدم رعایت حساسیت‌های بهداشتی و بسته‌بندی نامناسب توسط این گروه رنج می‌برند که باید برای آن چاره‌ای اندیشید.

وی افزود: ما انتظار داریم در شهرستان‌هایی که تولید زرشک انبوه دارند در صورت وجود سردخانه و کارخانه فناوری نسبت به کمک فنی و مالی جهت بهبود اثرگذاری آنها اقدام لازم انجام شود و در صورت نیاز نسب به صدور مجوز(به صورت محدود) در این حوزه به افراد توانمند با دانش فنی و بنیه مالی اقدام شود.

نماینده جامعه کشاورزی خراسان جنوبی گفت: با وجود تلاش‌های خوبی سازمان جهاد کشاورزی و اثرگذایر آنان با ورود به چرخه خرید توافقی و بهبود قابل ملاحظه قیمت زرشک در دو سال اخیر که جای تشکر ویژه دارد اما هنوز قیمت زرشک با ارزش واقعی آن فاصله زیادی دارد که می‌بایست با ساماندهی و آموزش کشاورزان زرشک‌کار در مراحل مختلف داشت، کاشت، برداشت و نگه‌داری و تولید محصول با ارزش افزوده بالاتر، نسبت به واقعی کردن قیمت زرشک اقدام کنند.

هاشمی زاده ادامه داد: اجرای طرح خرید در مزرعه در قالب چند کار جدید و نو در زمینه تولید، حمایت، بازاریابی و بازارسازی می‌توان کمک موثری به کشاورزان استان انجام داد.

وی عنوان کرد: ایجاد گمرک تخصصی زرشک به منظور نظارت دقیق بر کیفیت محصول زرشک صادراتی و سلامت در انجام امور گمرکی به منظور تسریع در امر صادرات این محصول و همچنین حذف تعهد ارزی صادراتی زرشک به منظور صرفه اقتصادی در امر صادرات این محصول و اختصاص جایزه صادراتی برای صادرکنندگان موفق زرشک در بازارهای جهانی می‌تواند در بهبود وضعیت موجود اثرگذاری قابل توجهی داشته باشد.

نماینده جامعه کشاورزی خراسان جنوبی بر استفاده از شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان برای تولید محصول جدید از زرشک و بسته‌بندی مناسب و ایجاد ظرفیت لازم فنی و سخت‌افزاری تأکید کرد و افزود: تأمین اعتبار لازم برای مدیریت تعاون روستایی استان به منظور نقش‌آفرینی در خرید توافقی زرشک برای حفظ قیمت عادلانه این محصول از دیگر مواردی است که مورد انتظار است.

هاشمی‌زاده بیان کرد: کمک به واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی زرشک به منظور توانمندسازی جهت تولید محصول جدید، حضور پررنگ و بسته بندی مناسب و شرایط نگه‌داری مشخص برای این محصول به منظور موفقیت در بازارهای داخلی و خارجی  می‌بایست مورد توجه قرار گیرند.

به گفته وی، اگر به دنبال افزایش تولید و تولید باکیفیت هستیم باید نسبت به واقعی کردن قیمت زرشک و سودآور بودن آن برای کشاورز و زنجیره ارزش افزوده آن اقدام شود چون از تولیدکنندگاه زیادن‌ده و کم‌توان نمی‌توان انتظار بهبود وضعیت تولید محصول زرشک داشت.

نماینده جامعه کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه تلاش برای پایداری تولید زرشک از دیگر مواردی است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد، افزود: تشکیل دبیرخانه جشنواره ملی زرشک به منظور جمع‌بندی و برنامه‌ریزی خواسته همه کشاورزان در جشنواره است.

هاشمی‌زاده با اشاره به اینکه باید به امر آموزش کشاورزان برای تولید باکیفیت توجه ویژه‌ای شود، گفت: نوع خشک کردن و بسته‌بندی زرشک خوب نیست و گاهی در ظروف نامناسب بسته‌بندی می‌شود لذا بهبود کیفیت بسته‌بندی و آموزش بازاریابی، فروش و صادرات زرشک مورد انتظار است.

وی عنوان کرد: همه ما به خوبی می‌دانیم که نام خراسان جنوبی با زرک و زعفران و عناب گره خورده است و این محصول برند و بخشی از هویت استان است بنابراین باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

نماینده جامعه کشاورزی خراسان جنوبی افزود: باید در شهرستان‌ها، کشاورزان در خصوص ساخت بارگاه بهداشتی زرشک حمایت شوند.

پربیننده ترین ها