به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران، «ابراهیم علی مولابیگی» امروز (25 مهر) در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح تحول در بخش زمینشناسی و اکتشافات ذخایر معدنی خراسان جنوبی که با حضور ویدئو کنفرانسی وزیر صمت برگزار شد، اظهار کرد: اجرای برنامه تحول زمینشناسی رخداد بسیار مبارکی برای خراسان جنوبی است و این استان به عنوان اولین استان برای اجرای این طرح انتخاب شد.
مدیرکل دفتر اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در اولین تفاهم نامه سه جانبه بین ایمیدرو، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی و معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت دسترسی به ذخایر معدنی، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار این استان محقق خواهد شد، گفت: در سالهای اخیر شاهد پویایی و تحول در حوزه فعالیتهای زمینشناسی استان خواهیم بود.
مولا بیگی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی هم باید به عنوان بهشت زمینشناسی معرفی شود، افزود: بهشت زمینشناسی به این استان اتلاق نشده چراکه اگر اکتشافات و اطلاعات عمقی در خراسان جنوبی انجام شود می توان این ادعا را کرد.
وی با اشاره به وجود معادن طلای فراوان در آذربایجان غربی، گفت: خراسان جنوبی هعم ظرفیت های خوب معادن طلا را دارد و یکی از دلایلی که استانهای کشور از لحاظ دسترسی به منابع معدنی عقب ماندهاند این است که معادن دست یکسری افراد حبس شده است و مقام معظم رهبری و رییس جمهوری نیز به این قضیه اهتمام دارند و معتقدند باید در این زمینه بیشتر کار شود.
مدیرکل دفتر اکتشاف وزارت صمت تصریح کرد: با توجه ذخایر معدنی کشف شده در کشور، ایران جزو ۱۵ کشور برتر در این زمینه است همچنین بخش زیادی از ذخایر معدنی پنهان مانده است، براساس سیاستی که از سال ۹۲ و ۹۳ در وزارت صمت اجرا میشود، ۲۸۵ پهنه معدنی به مساحت ۸۵۰ هزار کیلومتر مربع به شرکتهای دولتی و خصوصی واگذار شده که ۲۵ فقره معادل ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع و ۱۲ درصد پهنهها در این استان بوده است.
مولابیگی افزود: مجموع اشتغال معادن کشور ۱۷۰ هزار نفر است که رقم بسیار پایینی است در حالی که باید یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر حداقل اشتغال داشته باشیم.
وی با بیان اینکه حدود ۳۲۸ پروانه اکتشاف جاری در خراسان جنوبی وجود دارد، ادامه داد: همچنین ۷۶ فقر گواهی کشف صادر شده اما این استان علیرغم همه کاستیها پیشتاز در بخش معدن است و رتبه اول تا هفتم را در برخی زمینهها دارد، سهم خراسان جنوبی از این میزان حدود ۱۲ هزار نفر است که در حال حاضر ۵۰۰ معدن در این استان فعال و ۲۰۰ معدن غیرفعال است.
مدیرکل دفتر اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در بخش استخراج در سال ۶۰۰ میلیون تن ذخایر معدنی داریم و سهم خراسان جنوبی ۲۲ میلیون تن است، همچنین سهم استان در ذخایر مواد معدنی ۲ میلیارد تن است که پنج درصد سهم کشور است.
وی با بیان اینکه در وزارتخانه به دنبال ثبت برخی مواد معدنی به عنوان برند ملی و بینالمللی هستیم، گفت: در سطح کشور تاکنون حدود ۱۳ نوع ماده معدنی ثبت ملی شده است.
پایان خبر/