به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران، سردار محمد مسعود زاهدیان عصر (11 آبان) در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر استان، با توجه به حجم مواد مخدر صنعتی و اضافه شدن آن به فهرست مواد مخدر، اظهار کرد: جوامع بین المللی به دنبال پایش و رصد این معضل هستند.
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: علی رغم تلاش ها، بی برنامگی و عدم تمرکز در مجموعه دیده می شود و روزمرگی ما را درگیر برخی مسائل کرده و باید نقشه راه استانی و هدف گذاری داشته باشیم.
وی با اشاره به هم مرزی خراسان جنوبی با کشور افغانستان و همجواری آن با استان های جنوبی افزود: این همجواری و هم مرزی معضل اعتیاد را در این استان بیشتر کرده است.
سردار زاهدیان یادآور شد: با وجود نابسامانی کشور افغانستان و تغییرات حاکمیتی علی رغم اعلام طالبان مبنی بر ممنوعیت کشت و کاهش 16 درصدی سطح زیر کشت، به علت اصلاح شیوه های کاشت 21 درصد تولید مواد مخدر در این کشور افزایش داشته است.
به گفته وی با توجه به غافل بودن از این مهم، برای رهایی از این موضوع باید نقشه راه استانی و هدف گذاری دوباره اجرایی شود.
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه به علت اهمیت موضوع، اولین سفر کاری پس از قبول مسئولیت را خراسان جنوبی انتخاب کردیم، گفت: برای ایجاد امنیت و کاهش آسیب های اجتماعی باید اقدامات جامعی انجام شود.
زاهدیان تاکید کرد: با وجود کاهش اعتبارات سعی می کنیم از محل فروش اموال توقیفی که به خزانه می رود کمک بهتری به استان ها از جمله خراسان جنوبی شود تا شاهد آسیب کمتری در مدارس از موضوع اعتیاد باشیم.
وی با بیان اینکه موافق تخصیص مبالغی از فروش اموال توقیفی به خراسان جنوبی هستیم، قول پیگیری و رسیدن به توافق با سازمان مدیریت برنامه و بودجه برای اجرایی شدن این مهم را داد.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: از ابتدای امسال حدود یک میلیارد تومان برای طرح یاریگران زندگی، اعتبار تخصیص یافته و سال گذشته نیز برای اجرای این طرح بیش از یک میلیارد تومان هزینه شده است.
سردار زاهدیان به تولید فزاینده مواد صنعتی اشاره کرد و ادامه داد: حجم کشفیات در خراسان جنوبی نیز بی سابقه و منحصر به فرد بوده که نیاز است تلاش بیشتری برای کنترل موضوع داشته باشیم.
وی گریزی به تاکید رهبر معظم انقلاب درباره توجه ویژه به مسئله مواد مخدر و اعتیاد داشت و گفت: با توجه به این مهم که اعتیاد اولین موضوع از پنج آسیب اجتماعی کشور شناخته شده است بنا به تأکید مقام معظم رهبری باید به این موضوع توجه ویژه ای کرد.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کمبود اعتبارات نسبت به سالهای گذشته تصریح کرد: با این وجود نیازمند برخوردهای لازم در حوزه های مقابله، درمان و پیشگیری هستیم.
سردار زاهدیان با بیان اینکه باید در خراسان جنوبی به دنبال هدف و برنامه مشخص بود تا بتوان در بودجه سال آینده پیش بینی لازم از منابع انجام شود، گفت: برنامه پنج ساله هفتم هم در شرف تدوین است، میتوان لایههای مختلف در این برنامه را تعیین کرد تا حداقل در حوزه مقابله اقدامات مهمی انجام شود اما در حوزه درمان و پیشگیریها باید کمیتههای مربوطه نظرات خود را اعلام کنند تا اتفاق بهتری رقم بخورد.
وی ضمن با انتقاد از دقیق نبودن آمارها در خراسان جنوبی تأکید کرد: باید ضمن اعلام دقیق آمار معتادان، میزان مواد مخدر وارده به استان و موادی که از استان عبور می کند مشخص شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه طرح کنترل کویر سال آینده اجرایی می شود، افزود: بحث کنترل کویر از ۱۵ سال پیش تاکنون مطرح بوده و در هر برهه زمانی دستگاه خاصی آن را دنبال می کرد و به تازگی در مرکز جلساتی برگزار و سهم هر بخش و دستگاه مشخص شد.
وی در خصوص کشت شاهدانه در استان گفت: موافق کشت این دانه به صورت ضابطه مند هستم و با جهاد کشاورزی برنامه ای تدوین شده و می توان از لحاظ کشت شاهدانه خراسان جنوبی به عنوان پایلوت انتخاب شود.
به گفته وی در مرزهای افغانستان هم می توان کشاورزان را ترغیب به کشتها کرد که قابلیت فرآوری و ارزش افزوده بالایی دارد.
وی افزود: شاهدانه کاربردهای مناسب و بالایی دارد و الیاف آن برای جلیقه های ضد گلوله و مصنوعات گیاهی مختلف استفاده میشود.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در حوزه ایست و بازرسی ها هم لازم است، طرح ارایه شود تا بتوان کار اساسی و زیربنایی انجام داد چرا که اکنون نیروهای انتظامی در بدترین شرایط زیستی این ایستگاه ها فعالیت می کنند و حداقل زیرساختها برای مسافرانی که در ایست و بازرسی ها توقف دارند، وجود ندارد.
به گفته سردار زاهدیان برای اجرای این مهم نیاز است برنامه چهار ساله تعریف و متناسب با آن هر سال یک ایست و بازرسی ساماندهی شود.
وی درخصوص لزوم راه اندازی کمپ ماده ۱۶ در استان خراسان جنوبی گفت: به جای تجزیه اعتبارات باید با بهره برداری از ظرفیت خیران، استانداری در این زمینه تلاش شود.
وی یادآور شد: هر میزان اعتباز استانداری برای تأمین مکان قرار دهد به همان اندازه در تجهیز کردن مراکز کمک می کنیم تا مرکزی مناسب راه اندازی شود.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص آموزش لازم، افزایش سرانه دارو درمان اعتیاد و... قول پیگیری داد.
پایان خبر/