کدخبر: ۲۳٦۵۱
۰۹ مهر ۱٤۰۱ ساعت ۱۹:۲٦

خط تولید پارچه و نخ به زودی در بیرجند راه اندازی می شود

خط تولید پارچه و نخ به زودی در بیرجند راه اندازی می شود
مدیرعامل شرکت رادمان سزاوار گفت: خط تولید پارچه و نخ به زودی در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند راه اندازی می شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری نسیم خاوران از بیرجند، مهدی قطبی از راه اندازی خط تولید نخ و پارچه در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند خبر داد و گفت: تولید جوراب و... (فاز اول) در این واحد تولیدی از سال گذشته شروع شد و در فاز اول 80 جین جوراب مردانه و بچه گانه در یک شیفت تولید می شود.

مدیرعامل شرکت رادمان بافت سزاوار با بیان اینکه از ابتدای تیرماه زمین را تحویل گرفته و ساخت زمین شروع شده است، افزود: ماشین آلات پارچه بافی نیز از کشور کُره خریداری و بارگیری شده است و امیدواریم تا دو هفته آینده ماشین آلات به مقصد برسد.

وی با بیان اینکه ساخت این زمین تا دو تا سه هفته آینده به اتمام می رسد، ابراز امیدواری کرد: کار احداث زمین تا 20 روز آینده به اتمام رسیده و ماشین آلات پارچه بافی نصب و خط پارچه بافی در این کارخانه فعال شود.

قطبی با اشاره به این مهم که ماشین آلات به روز هستند، افزود: با کمک این ماشین آلات پارچه های 100 درصد پنبه، پلی استر ویسکوز، پارچه برای تولید تی‌شرت و... می توان تولید کرد.

وی با اشاره به اینکه ماشین آلات جوراب بافی ایتالیایی هستند، در خصوص تولید پارچه چادری گفت: تولید پارچه چادری منوط به تأمین ماشین آلات مرتبط، مواد اولیه و ... است.

وی با بیان اینکه صنعت بافت چادر صنعت پیچیده و نشدنی نیست، گفت: ماشین آلات خریداری شده فعلی، گرد بافت است و برای بافت پارچه چادر، لباس و.... نیاز به ماشین آلات تخت بافت می باشد و تحقق این مهم شدنی بوده و می توان آن را در برنامه قرار داد.

وی داشتن تنوع محصول را در رونق بازار مؤثر دانسته و در خصوص راه اندازی خط تولید پارچه چادری قول پیگیری و همکاری داد.

مدیرعامل شرکت رادمان بافت سزاوار یادآور شد: پس از تکمیل ساختمان و رسیدن ماشین آلات تا یک ماه آینده شاهد افتتاحیه این واحد تولیدی خواهیم بود.

وی درخصوص تأمین نخ مورد نیاز این واحد تولیدی، گفت: در صورت امکان و با توجه برآورد مکان برای تولید پارچه، جوراب و... می توان نخ که تاکنون از کشور هند وارد می شد را در خراسان جنوبی تولید کرد.

وی با اشاره به این مهم که استفاده از نخ پنبه برای تولید پوشاک باعث افزایش قیمت آن می شود، یادآور شد: از آنجا که نخ پنبه به تنهایی دوام زیادی ندارد در کشورهای دیگر پلی استر را به پنبه اضافه می کنند تا استقامت بالاتر و قیمت کمتری داشته باشد اما متأسفانه در ایران نمی توانند نخ های پلی استر و ویسکوز را رنگ کنند و باید در دو محیط مختلف با هزینه های جدا و با مصرف آب زیاد، الیاف رنگ شود که توجیه اقتصادی ندارد به همین علت این الیاف از خارج از کشور وارد می شود.

این تولیدکننده خراسان جنوبی تأکید می کند: با وجود تولید نخ پلی استر در داخل کشور و با توجه به مشکلات پیش رو در زمینه وارد کردن آن، این نتیجه رسیدیم که فقط الیاف ویسکوز را وارد کرده و نخ را خودمان در واحد تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند تولید کنیم.

وی با اشاره به خشکسالی های چند ساله در کشور، گفت: الیاف تولید شده در کشور به علت خشکسالی و کمبود آب، طول بلندی نداشته و برای نخ های نازک کارایی ندارد و فقط برای نخ با ضخامت بالا استفاده می شود.

به گفته وی می توان با افزایش متراژ ساختمان در حال احداث فعلی و نصب ماشین آلات، نخ را هم در این کارخانه تولید کرد.

مدیرعامل شرکت رادمان بافت سزاوار، گریزی به عدم رعایت جایگاه و شان خریدار ایرانی در هنگام خرید نخ زد و گفت: در زمان وارد کردن نخ با وجود تحریم ها و عدم صدور اسناد و... شان و جایگاه ما حفظ نمی‌شود؛ با وجود پرداخت هزینه برای خرید باید از فروشنده درخواست کنیم در حالیکه فروشندگان در بازار جهانی فعلی باید به دنبال خریدار بوده و برای فروش کالای تولیدی خود التماس کنند.

قطبی با بیان اینکه می توان 50 تا 60 درصد الیاف برای تولید نخ مورد نیاز را از داخل کشور تأمین کرد و 40 درصد مابقی را می‌توان وارد کرد، تصریح کرد: با اشتغالزایی حدود 60 نفر به طور مستقیم، نخ مورد نیاز را در این کارخانه تولید خواهیم کرد تا شان تولیدکننده ایرانی حفظ شود.

وی میزان سرمایه گذاری برای ساختمان، ماشین آلات پارچه، جوراب، مواد اولیه و... را ۲۵ میلیارد تومان اعلام کرد و با بیان اینکه در این زمینه مشکلی نداریم، یادآور شد: ماشین آلات فعلی را از کشور کره خریداری کردیم.

به گفته قطبی، در صنعت نساجی بهترین ماشین آلات در وهله اول کشور آلمان و سپس کُره و چین به ترتیب در رده های بعدی قرار دارند و با توجه به گران بودن ماشین آلات آلمانی، در شرایط فعلی، توجیهی برای خرید ندارد و به همین علت با خرید ماشین آلات ساخت کشور کُره که از لحاظ کیفیت و تکنولوژی در رده بالایی قرار دارند، تا 20 سال آینده دغدغه نداریم.

وی در خصوص تولید ماشین آلات داخل هم گفت: متأسفانه تولید داخل نداریم و بیشتر کشورها مونتاژ کار بوده و مانند کشور چین تولید و ساخت ماشین آلات را کپی می کنند هرچند کپی کردن ماشین آلات در داخل کشور کار سختی نیست اما چون چین به بازارهای جهانی متصل است تولید و فروش ماشین آلات و... برای آنها توجیه دارد.

این تولیدکننده خراسان جنوبی درخصوص ظرفیت تولید گفت: ظرفیت تولید جوراب با ماشین آلات فعلی در ماه پنج هزار جین است و در خصوص تولید پارچه با توجه به خرید ماشین آلات خریداری شده بین 900 تا 1200 کیلوگرم در 24 ساعت خواهد بود چرا که نساجی خاموشی نداشته و برای تولید پارچه، نخ، جوراب در 24 ساعت ماشین آلات کار می کنند.

وی در خصوص صادرات اقلام تولیدی جوراب، پارچه و... گفت: در شرایط فعلی صادرات کار سختی است و با توجه به این مهم که محصولات تولید شده با محصولات و برندهای کشور ترکیه برابری می کند، بحث مهم در این زمینه تفاوت قیمت است.

به گفته قطبی،‌دیگر کشورها اقلام تولیدی شده با این کیفیت را نمی خرند چرا که قیمت بالایی دارد و ارزان تر شدن اقلام تولیدی هم منوط به کاهش کیفیت است که باید به جای استفاده از الیاف پنبه از الیاف پلی استر استفاده کرد.

وی با بیان اینکه مواد اولیه، ماشین آلات و... وارداتی است، گفت: با توجه به افزایش هزینه های تمام شده قیمت بالا است و با این وجود نمی توان با دیگر کشورها رقابت کرد.

وی گریزی به قیمت جوراب زد و افزود: به طور مثال جورابی که در فروشگاهها با قیمت 60 تا 70 هزار تومان به فروش می رسد تولید کننده آن را با قیمت 25 هزار تومان به فروش می رساند(جینی 300 هزار تومان) که با دلار 30 هزار تومان 10 دلار می شود حال اگر در ترکیه فردی همین جوراب با همین کیفیت را هفت دلار می خرد همین تفاوت قیمت باعث فاصله گرفتن از بازار جهانی شده است.

قطبی با بیان اینکه مواد اولیه وارداتی است و با وجود هزینه کرد در مباحث حمل و نقل، گمرک و... گفت: به طور مثال برای وارد کردن نخ پنبه، هزینه گمرک و ترانزیت آن به داخل کشور حدود 20 تا 25 درصد هزینه دارد و در ترکیه چون مواد اولیه را دارند بدون اعمال 25 درصد محصول نهایی خود را می فروشنددر حالیکه ما در اینجا 25 درصد عقبیم و پس از تولید و اضافه کردن هزینه ها و سود متوجه خارج شدن از رقابت می شویم.

وی برند جوراب تولیدی اش را کاپریس اعلام کرده و افزود: استاندارد محصولات تولیدی از لحاظ کیفیت در دیگر کشورها هم مورد تأیید است چرا که ماشین آلات از بهترین نوع و مواد اولیه هم بهترین نوع نخ پنبه است.

این تولیدکننده برجسته خراسان جنوبی گریزی به عرضه مستقیم برای فروش محصولات تولیدی زد و گفت: اجرای این مهم به نفع مردم است چرا که به طور مثال جوراب با بهترین کیفیت و پایین ترین قیمت در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.

به گفته وی در فاز اول در خط تولید جوراب و... حداقل 15 نفر مشغول به کار هستند و در صورت تولید نخ و پارچه حدود 60 نفر دیگر اشتغالزایی صورت می گیرد.

قطبی یادآور شد: در صورت تولید نخ، می توان از آن نه تنها در تولید پارچه بافی، جوراب و... استفاده کرد بلکه آن را به دیگر واحدهای متقاضی هم عرضه کرد.

وی تولید الیاف پلی استر ویسکوز را از اهداف اصلی دانسته و با بیان اینکه این مهم تولید داخل ندارد، افزود: تصمیم بر آن است که الیاف رنگی را وارد کنیم تا در شرایط فعلی خارج از هزینه ها بتوان در این واحد تولیدی نخ های ترکیبی پلی استر، ویسکوز، پنبه را تهیه و مورد استفاده قرار داد..

به گفته وی در زمینه تولید نخ در طول سال برای مرطوب نگهداشتن و رطوبت محیط، فقط حدود 20 هزار لیتر آب مورد نیار است.

قطبی با بیان اینکه در طرح اولیه از تسهیلات بانکی استفاده نشده است، در خصوص راه اندازی و تولید خط نخ خواستار مساعدت و پرداخت تسهیلات شد و گفت: در حال حاضر حواله های ارزی واحد تولیدی از بانک صاردارت انجام می شود.

وی با بیان اینکه تولید جوراب و... (فاز اول) در این واحد تولیدی از سال گذشته شروع شده است، از تولید 80 جین جوراب مردانه و بچه گانه در یک شیفت در فاز اول خبر داد و ابراز امیدواری کرد: با توجه با داشتن طرح توسعه با فعال کردن کار به صورت دو شیفت و استقرار دیگر ماشین آلات از ابتدا تا انتهای کار در این واحد تولیدی انجام شود.

آخرین مطالب

پربیننده ترین ها