به گزارش پایگاه خبری نسیم خاوران، مراسم افتتاح مدرسه ۶ کلاسه دکتر داریوش گنجی ظهر امروز (۱۳ بهمن) با حضور استاندار خراسان جنوبی، جمعی از مسئولان استان در روستای حاجیآباد شهرستان بیرجند برگزار شد.
این آموزشگاه دوشیفته دوره ابتدایی با زیربنای ۷۴۹ مترمربع از محل اعتبارات دولتی و مشارکت خیر مدرسهساز با اعتبار بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال ساخته شده است. با بهره برداری از این طرح آموزشی ۴۰۰ دانشآموز دختر و پسر دوره ابتدایی روستای حاجیآباد آن بهرهمند شدند.
درخشش خیرین در ساخت فضاهای آموزشی
سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی در این مراسم با اشاره به فرمایشات امام خمینی (ره) که مدارس را دریابید دانشگاه دیگر دیر است، گفت: در حوزه سختافزاری و نرمافزاری باید به مدارس توجه ویژهای شود.
وی با اشاره به اینکه رمز موفقیت دانشآموزان در تلاش برای درس خواندن، احترام به والدین و حفظ جایگاه معلم است، خاطرنشان کرد: هر کاری با مشارکت مردم انجام شده همراه با موفقیت بوده است.
استاندار خراسان جنوبی با بیان پیشتازی و درخشش خیرین در ساخت فضاهای آموزشی، تأکید کرد: قدر خیرین مدرسهساز را باید دانست چرا که اگر خیرین به کمک دولت نمیآمدند با مشکلات فراوان کمبود فضای آموزشی مواجه میبودیم.
هاشمی افزود: قبل از انقلاب تحصیل مختص دانشآموزان قشر مرفه جامعه بود و به مدارس روستایی اصلاً توجه نمیشد و مدارس خشت و گلی بودند و وسایل گرمایشی و سرمایشی نداشتند اما اکنون به برکت جمهوری اسلامی ایران، در دور افتادهترین روستاهای استان هم مدارس تازه ساخت وجود دارند و مدارس کانکسی یا وجود ندارد یا ناچیز است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد مجموعههای آموزشی کشور را خیرین احداث کردهاند، عنوان کرد: ساخت مدرسه اتیسم توسط خیر مدرسهساز دکتر گنجی در استان نیز در نوع خودش کار بسیار ارزشمندی است.
احداث ۷ مدرسه توسط مرحوم دکتر داریوش گنجی
سید علیرضا موسوینژاد، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی هم در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره دکتر داریوش گنجی گفت: این خیر مدرسهساز احداث ۱۱ مدرسه در استان را تعهد کرد که تاکنون هفت مدرسه به بهرهبرداری رسیده است.
بهرهبرداری از ۳۳ پروژه مدرسهسازی در دهه فجر
حامد رخسارپور، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی نیز ضمن با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و زندهیاد دکتر گنجی از دکتر رضایی نماینده تامالاختیار دکتر گنجی قدردانی کرد و گفت: همزمان با ایامالله دهه فجر ۳۳ پروژه در قالب ۸۱ کلاس درس با زیربنای ۹ هزار و ۲۰۰ مترمربع با ۱۳۵ میلیارد تومان اعتبار افتتاح میشود.
وی این پروژهها را شامل احداث مدرسه، سالن ورزشی، نمازخانه و سایر ملحقات فضاهای آموزشی برشمرد و افزود: میانگین سرانه فضای آموزشی در استان حدود یک مترمربع از سرانه فضای آموزشی کشور بالاتر است چون این سرانه در خراسان جنوبی ۶.۵ مترمربع و در کشور بطور متوسط متوسط ۵.۵ مترمربع است.
تعهد ساخت ۱۱ مدرسه در استان توسط مرحوم دکتر گنجی
رخسارپور با اشاره به اینکه تا آخر برنامه هفتم توسعه باید سرانه فضای آموزشی شهرستانها به بیشتر از ۶.۱ مترمربع برسد، ادامه داد: سرانه فضای آموزشی تمام شهرستانهای استان غیر از شهرستان بیرجند بالاتر از ۶.۱ مترمربع است لذا بر روی توسعه فضای آموزشی بیرجند متمرکز شدهایم.
به گفته وی در روستای حاجیآباد از سال گذشته تاکنون ۲ مدرسه به بهرهبرداری رسید و یک باب مدرسه دیگر تا یک ماه آینده آماده افتتاح میشود و یک مدرسه دیگر هم با پیگیریهای انجام شده چند شب قبل تعهد دادند عملیات اجرایی آن تا پایان امسال در این منطقه آغاز خواهد شد تا سرانه فضای آموزشی در شهرستان بیرجند هم به حد استاندارد برسد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر توسعه عدالت فضاهای آموزشی، در ادامه خاطرنشان کرد: زندهیاد دکتر گنجی ۷۰ سال در آلمان زندگی کردند و تاکنون هفت مدرسه با مشارکت ایشان در استان احداث و به بهرهبرداری رسیده و احداث چهار مدرسه ۱۲ کلاسه دیگر هم در دست اقدام است.
رخسارپور در پایان اظهار امیدواری کرد با کمک آحاد مردم و خیرین کمبود فضای آموزشی در استان جبران شود.
گفتنی است؛ دکتر داریوش گنجی در سال ۱۳۱۶ در شهر بیرجند متولد شد. وی تحصیلات اولیه خود را در مدرسه شوکتیه گذرانده و سپس جهت ادامه تحصیلات راهی دبیرستان البرز تهران شد. پس از اخذ دیپلم راهی کشورهای اتریش و آلمان شد و آنجا در رشته پزشکی با تخصص جراحی فارغ التحصیل شد.
زندهیاد دکتر داریوش گنجی اگرچه ۷۰ سال در آلمان زندگی کرد اما قلبش همواره برای فرزندان ایران اسلامی و خراسان جنوبی میتپید. او یکی از هزاران خیر کشور در حوزه مدرسهسازی است و همواره آرزو داشت که دانشآموزان وطناش در شرایط تحصیلی مناسب، درس بخوانند لذا از مال و دارایی خود گذشت و به ساخت مدارس در بیرجند و دیگر نقاط خراسان جنوبی اهتمام ورزید.
او که از سال ۱۳۹۰ در ساخت ۱۱ مدرسه مشارکت داشت، بارها از جانب مسئولان و مردم مورد تکریم و تجلیل قرار گرفت، سرانجام در خرداد ماه ۱۴۰۳ در سن ۸۵ سالگی دارفانی را وداع گفت و پیکرش در آرامستان بیرجند و در آرامگاه خانوادگی به خاک سپرده شد.