به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران و به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی، «طاهره مالاندوز» گفت: دیهوک براثر زلزله 1357 تخریب میشود و مردم در مجاورت بافت قدیمی، شهر جدید دیهوک را میسازند. محدوده تاریخی در غرب شهر دیهوک واقع شده و دارای مساحت تقریبی 18 هکتار است.
مسئول ثبت آثار تاریخی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی افزود: بافت تاریخی ارزشمند دیهوک که مربوط به دوره صفوی تا اواخر قاجار است از جمله بافتهای مناطق کویری و گرم و خشک به شمار میرود که آثاری همچون مسجد، حمام، بازار، قلعه، آسیاب و خانههای زیبا در آن واقع شدهاند. محلههایی در این بافت نیز مانند محله سرچشمه، محله مسجد و... شکلگرفته است.
وی ادامه داد: مردم فرهیخته دیهوک اکنون با مرمت تعدادی از بناهای بافت تاریخی، پیشینه کهن خود را پاس میدارند و اشتیاق دارند دیهوک قدیم را زنده و پویا سازند.
مال اندوز گفت: دیهوک در مسیر شاهراه تاریخی مهمی استقرار یافته که هر ساله مسافران و گردشگران بسیاری از جنوب و غرب کشور برای رسیدن به استان خراسان جنوبی و مشهد از آن عبور می کنند.
وی تاکید کرد: اکنون با ثبت بافت تاریخی دیهوک، می طلبد که مردم و مسئولین دیهوک و طبس برای حفاظت و بازسازی آن تلاش و کوشش کنند.
پایان خبر/