محمود علیزاده: رسانه در دنیای کنونی جزء انکار ناپذیر و یکی از مهم ترین قطعات پازل اطلاع رسانی است. هر رویدادی که رخ می دهد حتی اگر مشهورترین وعالی ترین مقام آن حوزه را هم با خود یدک بکشد، بدون رسانه نمود چندانی نخواهد داشت زیرا وجود رسانه های مطالبه گر است که این فرصت را فراهم می کند تا ضمن جریان سازی خبری از رویداد، کمکی برای به سرانجام رسیدن آن باشد.
اگرچه در شرایط فعلی، دامنه رسانه ها چه مکتوب و چه مجازی گستردگی زیادی در استان دارد و هر کدام به فراخور شرایط و محیط از اثرگذاری خاصی برخوردارند اما این فرصت ارزشمند وقتی می تواند در خدمت دایره وسیع اطلاع رسانی رویدادهای منطقه قرار گیرد که در نظر افراد و به خصوص مدیران، تهدید تلقی نشود.
خراسان جنوبی از بدو تاسیس شاهد فعالیت رسانه های متعدد است که هرکدام به فراخور وظایف رسانه ای خود، سعی بر اطلاع رسانی درست از رویدادهای منطقه در راستای توسعه آن داشته اند.
رسانه های استان همواره در کنار پوشش اخبار روزانه، بخشی از فعالیت های خود را صرف اطلاع رسانی رویدادهای ملی در استان کرده اند که از آن جمله سفر مقام های کشوری، همایش ها، جشنواره ها و ... است که از زوایای مختلف به آن پرداخته اند و با طرح نقاط ضعف و قوت و طرح دیدگاه های کارشناسی و بدون لحاظ کردن نظر شخصی و یا رسانه، آن چه را در توان داشته اند در معرض قضاوت مردم و مسئولان قرار داده اند.
در بین همه موارد، پوشش خبری رویدادهایی که برای استان جنبه ملی و ارزشی داشته و اهداف فرا استانی را دنبال می کرده است، به نوعی توسط رسانه ها رقم خورده است تا ضمن اطلاع مدیران رده بالای کشور، برای آن چاره اندیشی شود که در این بحث می توان به بازتاب های مثبت پوشش خبری گسترده مواردی چون زلزله، وضعیت جاده ها، جشنواره محصولات استراتژیک، وضعیت پرواز هواپیماها و ... اشاره کرد که اگر این اقدام توسط رسانه ها و خبرنگاران در زمان مقتضی رخ نمی داد، شاید بسیاری از چالش ها هنوز هم به قوت خود باقی بود.
البته با همه مزایایی که رسانه ها برای جامعه دارند و از توانایی بی نظیری در سرعت انتقال اطلاعات به جامعه برخوردارند، نمی شود منکر وجود نقص در برخی از رسانه ها شد اما این نیز دلیل نمی شود که برخی مدیران به بهانه های مختلف، تریبون انتقاد به دست گیرند و نه تنها تلاشگران عرصه خبر را مورد هجمه نقدهای غیر کارشناسی و انتقاد ناپذیری قرار دهند بلکه آن را تهدیدی پبش روی فعالیت های خود تصور کنند.
این روزها که استان در تدارک برگزاری جشنواره ملی دیگری برای جذب نگاه های بیشتر به یاقوت سرخ در راستای رونق معیشت کشاورز و تقویت اقتصاد کشاورزی این خطه است، خوب است مدیران دست از انتقاد و گلایه های بی سرانجام بردارند و ضمن بالا بردن آستانه انتقاد پذیری خود، این باور را در خویشتن خویش تقویت کنند که رسانه و خبرنگار استان در کنار آن ها قرار دارند و نه در مقابلشان.
قرار نیست همیشه فضای گل و بلبل برای آن ها ترسیم شود و اگر هم انتقاد و یا چالشی مطرح می شود در راستای حذف نقاط ضعف و تقویت توانمندی آن حوزه است. مدیران استان باید به این باور برسند که یک رسانه حتی اگر منطقه ای هم باشد، جزء انکارناپذیر آن جامعه به حساب می آید و بدون آن ، مردم خلاء بزرگی را تجربه خواهند کرد پس چه بهتر که مدیران همیشه منتقد رسانه ها و فراری از خبرنگاران، فرصت فعالیت مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری را مغتنم شمارند و آن را برای خود تهدید ندانند و در راستای رفع مشکلات مردم از آن بهره برند.