کدخبر: ٦۰٦٦۲
۲۲ مرداد ۱٤۰۲ ساعت ۱۷:۵۹
مدیرکل امور مالیاتی خراسان‌جنوبی:

لزوم اعمال نرخ های مالیاتی به صورت منطقه ای/ نرخ مالیات کسبه خراسان جنوبی با کلان شهرها یکی نباشد

لزوم اعمال نرخ های مالیاتی به صورت منطقه ای/ نرخ مالیات کسبه خراسان جنوبی با کلان شهرها یکی نباشد
کریمدادی با بیان اینکه باید نرخ های مالیاتی منطقه ای اعمال شود، خواستار مطالبه گری در این زمینه شد و گفت: نرخ مالیات دریافت شده کسبه استان نباید با کسبه مناطق برخوردار مانند تهران، اصفهان و... یکی باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران، علی کریمدادی- مدیرکل امور مالیاتی خراسان‌جنوبی امروز یک‌شنبه (۲۲ مرداد) در دیدار با اعضای شوراهای اسلامی استان با بیان اینکه نرخ مالیات از 25 درصد به 18 درصد رسیده است، اظهار داشت: مردم باید در جریان امورات مرتبط به هزینه کرد مالیات در مناطق و شهرهای خود باشند.

وی با اشاره به این مهم که در کشور سال گذشته 120 هزار میلیارد تومان به شهرداری ها کمک شده است، گفت: این رقم در چهار ماهه امسال 47 هزار میلیارد تومان است.

کریمدادی یادآور شد: سال گذشته 275 میلیارد تومان به شهرداری ها، دهیاری ها، روستاهای فاقد دهیاری و مناطق عشایری کمک شده است که نسبت به مدت مشابه سال 1400 از رشد 58 درصدی برخوردار است.

به گفته وی از این میزان 155 میلیارد تومان سهم شهرداری های استان، 86 میلیارد تومان روستاهای دارای دهیاری، بیش از هشت میلیارد تومان روستاهای فاقد دهیاری و بیش از 27 میلیارد تومان هم به مناطق عشایری کمک شده است.

کرمیدادی تأکید کرد: در چهار ماهه نخست امسال هم 156 میلیارد تومان به شهرداری‌ها، دهیاری ها، روستاهای فاقد دهیاری و مناطق عشایری کمک شده است که سهم شهرداری ها بیش از 88 میلیارد تومان، دهیاری ها بیش از 47 میلیارد تومان، روستاهای فاقد دهیاری حدود 5 میلیارد تومان و مناطق عشایری بیش از 15 میلیارد تومان است که در مجموع نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 134 درصدی دارد.

وی با بیان اینکه در اجرای ماده 38 مالیات برارزش افزوده یک نُهم مالیات، مالیات بر سلامت است، گفت: در این راستا سال گذشته 125 میلیارد تومان و 4 ماه امسال هم 40 میلیارد تومان به حساب وزارت بهداشت  واریز شده است.

به گفته وی 90 درصد پرداختی ها بر اساس شاخص و سرانه جمعیتی است و 10 درصد دیگر هم براساس شاخص توسعه نیافتگی به حساب وزارت کشور واریز می شود.

مدیرکل امور مالیاتی استان یادآور شد: بر اساس شاخص جمعیتی در پایان هر ماه مبالغ به حساب شهرداری ها، دهیاری ها واریز می شود و برای عشایر هم به حساب امور عشایری و روستاهای فاقد دهیاری هم اعتبار در اختیار فرمانداران قرار می گیرد.

کریمدادی با بیان اینکه آخرین سرشماری در سال 95 انجام شده است، تأکید کرد: با توجه به اختصاص اعتبارات (90 درصد بر اساس شاخص جمعیتی و 10 درصد شاخص توسعه نیافتگی) بر اساس شاخص جمعیتی می بایست زمان انجام سرشماری از 10 سال به 5 سال تقلیل یابد.

وی افزود: در مجموع از یکم مهر ماه سال 1387 تا کنون بالغ بر هزار میلیارد تومان به حساب شهرداری ها، روستاهای دارای دهیاری، فاقد دهیاری و عشایر واریز شده است.

وی از رسانه و خبرنگاران خواست در زمینه مطالبه گری از شهرداران مبنی بر تعریف و انجام پروژه ورود کنند چرا که باید پروژه های اجرا شده از محل مالیات برای مردم بازگو شود.

کریمدادی سهم وصولی استان از درآمد کشور را بسیار ناچیز و سه دهم درصد عنوان کرد و گفت: مکاتباتی با مرکز برای افزایش این رقم انجام شده است.

وی با بیان اینکه باید نرخ های مالیاتی منطقه ای اعمال شود، خواستار مطالبه گری در این زمینه شد و گفت: نرخ مالیات دریافت شده کسبه استان نباید با کسبه مناطق برخوردار مانند تهران، اصفهان و... یکی باشد.

محمدرضا حاجی آبادی- رئیس شوراهای اسلامی خراسان جنوبی-هم خواستار انعطاف قانون به نفع مردم شد و با اشاره به نارضایتی مردم و کسبه در زمینه مالیات بر درآمد اظهار داشت: مالیات نباید بر میزان درآمد اعمال شده بلکه بایستی بر سود اعمال شود.

وی دریافت مالیات از مردم را منوط به ارائه خدمات بهتر دانست و افزود: مردم با دیدن بازخورد پرداخت مالیات بر سر سفره های خود به دادن مالیات تشویق می شوند.

حاجی زاده از آسیب های نظام مالیاتی به سهم پایین مالیات در تأمین هزینه های جاری دولت، هزینه بالای وصول مالیات، تمکین نامناسب مالیاتی آحاد جامعه، روش های سنتی تشخیص وصول مالیات و...اشاره کرد.

وی با بیان اینکه مردم باید بازخورد پرداخت مالیات ها را در بهبود رفاه اجتماعی جامعه مشاهده کنند، گفت: اصلاح برخی قوانین و مقررات می تواند باعث از بین بردن چالش های پیش رو شود.

رئیس شوراهای اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به این مهم که چند سالی است بودجه کشور بر اساس مالیات بسته می شود، این اقدام را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این مهم باعث ایجاد درآمد پایدار برای کشور است.

وی ضمن تبریک روز خبرنگار، از خبرنگاران به عنوان طلایه دار نام برد و یادآورشد: رسانه و خبرنگار می تواند در فرهنگ سازی، اطلاع رسانی در همه زمینه ها ورود کرده و نقش مهمی در انعکاس اخبار و اطلاعات جامعه ایفا کند.

نماینده شورای اسلامی شهرستان سرایان هم خواستار کاهش ضریب سود شد و گفت: باید سقف معافیت مالیاتی ادارات، کسبه در مناطق، متناسب و به عدالت نزدیک تر باشد.

حسین روحی با بیان اینکه باید برای کسبه معافیت مالیاتی را افزایش داد، یادآور شد: برای خوشحالی کسبه بایستی بخشودگی جرایم نیز به صد در صد برسد.

وی میزان مالیات بر عوارض سود را 12 درصد اعلام کرده و گفت: قوانین اداره مالیات باید به نفع مردم خم شود و قبل از اینکه مردم قانون را دور بزنند باید منعطف بوده و این مهم به نفع مردم رقم بخورد.

نور احمد اللهیاری نماینده شورای شهرستان هم با بیان اینکه اختصاص اعتبار از سوی امور مالیاتی بر اساس شاخص جمعیت اعمال می شود، گفت: برای کاهش بار مالی شهرداری باید اعتبارات اختصاص یافته به شهرهای کوچک را افزایش داد.

ملکی نماینده شورای اسلامی زیرکوه هم گفت: باید بازخورد دریافت مالیات بین آحاد جامعه ملموس باشد و نیاز است قوانین به نفع مردم شیب داشته باشد.

پایان خبر/

آخرین مطالب

پربیننده ترین ها