به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران، «مشیرالحق عابدی» امروز (۲۲ خرداد) در حاشیه بازدید از میدان عرضه دام بیرجند و بررسی وضعیت خرید علوفه در استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: براساس دستور استاندار خراسان جنوبی قرارگاه تامین علوفه دام در استان از ۲ هفته گذشته کلید خورد و با اهتمام همکاران حوزه جهاد کشاورزی استان برنامهها در قالب دستورالعمل به دستگاههای مربوطه ابلاغ شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مشکلات در قرارگاه تامین علوفه استان احصا شده است، ادامه داد: مشکل عمده در ارتباط با تامین تسهیلات برای خرید علوفه و بحث حمل و نقل از استانهای غربی به خراسان جنوبی بود.
وی از پرداخت ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار ویژه در قالب تسهیلات برای خرید علوفه مورد نیاز جامعه عشایر خراسان جنوبی خبر داد و گفت: بنابر اعلام اداره کل امور عشایر استان این اعتبار با تمام مبلغی که در سال ۹۹ پرداخت شده، برابری میکند.
عابدی در ادامه بیان کرد: در مورد شرکت تعاونی دامداران آریان تصمیم گرفته شد با توجه به اعلام آمادگی شرکت توسعهگری پردیس زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از محل اعتبارات آن برای خرید علوفه از استانهای غربی اعتبار در اختیار شرکت تعاونی دامداران قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین میزان علوفه توسط شرکت تعاونی دامداران خریداری شده است، عنوان کرد: مطمئنا با توجه به مشکلات خشکسالی که در استان حادث شده، باز هم نیاز به تامین علوفه وجود دارد اما با اهتمام استان بیش از سه برابر مدت مشابه سال قبل علوفه تامین شده است.
وی با اشاره به اینکه تامین و ذخیرهسازی علوفه مورد نیاز فصل تابستان در دستور کار است، خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۲ هزار تن علوفه به استان وارد شده و در اختیار دامداران قرار گرفته است.
افزایش سه برابری قیمت علوفه
«جواد غریبی» مدیرعامل شرکت تعاونی اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی دامداران آریان خراسان جنوبی نیز در این بازدید اظهار کرد: مهمترین مشکل در زمینه تامین علوفه، حمل و نقل از استانهای مبدا و نقدینگی است که برای حل مشکل در حال پیگیری هستیم.
وی با بیان افزایش سه برابری قیمت علوفه با توجه به افزایش هزینههای حمل و نقل و جانبی، افزود: امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان تامین علوفه حداقل سه برابر افزایش یافته است البته با توجه به میزان خشکسالی نیاز دامداران شاید تامین نشده باشد.
غریبی با اشاره به اینکه ذخیرهسازی برای فصول سرد در حال انجام است، گفت: شبکه تعاونیها در تمامی شهرستانها فعال است و کشاورزان باید علوفه مورد نیاز خود را از این تعاونیها تامین کنند.
پایان خبر/