به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران، محمد عرب_ رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری طبس امروز جمعه (۲۱ بهمن) در بازدید از غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع دستی در تهران اظهار کرد: طبس یکی از شهرستانهای باظرفیت حوزه گردشگری در استان خراسان جنوبی است.
وی با بیان اینکه طبس با وجود آستان مبارک حسین بن موسی الکاظم(ع) در حوزه گردشگری مذهبی ظرفیت بسیاری دارد، افزود: وجود این امام زاده واجب الاتعظیم در طبس باعث شده تا زائرین بسیاری هر ساله از اقصی نقاط ایران اسلامی برای بهره گیری معنوی به این مکان زیارتی سفر کنند.
عرب با اشاره به اینکه حدود نیمی از روستاهای هدف گردشگری استان در شهرستان طبس قرار دارد، عنوان کرد: کویر حلوان و پرورده، کال جنی، باغ گلشن، چشمه مرتضی علی خرو، طاق شاه عباسی، سد کریت، آب گرم دیگ رستم از دیگر جاذبه های گردشگری شهرستان طبس است.
وی به ظرفیتهای گردشگری معدنی، صنایع دستی و کشاورزی طبس اشاره کرد و ادامه داد: این شهرستان بهشت زمینشناسی هم معروف است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس بیان کرد: در اردیبهشتماه 1402 جشن رونمایی از برند ثبت جهانی ژئوپارک طبس به عنوان سومین ژئوپارک جهانی ایران را برگزار خواهیم کرد.
عرب در ادامه آداب و رسوم مردم خونگرم طبس با سابقه طولانی تاریخی را یکی دیگر از ظرفیتهای این شهرستان خواند و گفت: مجموعه این عوامل موجب شد تا امسال در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع دستی کشور حضور پررونقتری نسبت به سنوات قبل داشته باشیم.
وی بیان کرد: یک غرفه از طرف اداره کل میراث فرهنگی و فعالین حوزه گردشگری به معرفی جاذبههای طبس اختصاص یافته است. همچنین در این نمایشگاه اجرای زنده رشته سبدبافی را داریم که نشان ملی دریافت کرده و شهرداری طبس هم به معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و معرفی شهر طبس میپردازد.
گفتنی است، ژئوپارک طبس معروف به بهشت زمینشناسی ایران، در شمال غربی استان خراسان جنوبی دارای تنوع بالایی از پدیدههای کمنظیر زمینشناختی است. در این ژئوپارک، سیر تحولات کره زمین از بیش از ۵۴۰ میلیون سال پیش (پرکامبرین) تا حدود ۱۰۰ میلیون سال پیش (اوایل کرتاسه) را بدون کمترین وقفه زمانی میتوان مشاهده کرد، در حالی است که توالیهای دوران اول زمینشناسی (پالئوزوئیک، ۵۴۰ تا ۲۵۰ میلیون سال پیش) آن در ایران و غرب آسیا بینظیر است. این ژئوپارک ۳ بخش مرکزی، دیهوک و دستگردان را در بر میگیرد. مرتفعترین نقطه ژئوپارک، کوه نایبند در جنوب آن و پستترین نقاط نیز بخشهای جنوبی پلایای طبس هستند.
پدیدههای زیبایی نظیر کویرهای گسترده، تپههای عظیم ماسهای ریگ شُتران، صحرای زیبای طبس و پلایاها با جاذبههای کم نظیر کویری و همچنین سرزمین آذرین پشته سیاه، درههای مشهور کال جنی، کال سردر و کال تفتو، چشمههای آبگرم، معادن نوین و کهن، ریختهای فرسایشی و زمینساختی از میراث زمینشناختی ژئوپارک هستند.
ژئوپارک طبس علاوه بر پدیدههای کمنظیر و گاه بینظیر زمین شناختی و دارا بودن جایگاه مهم در زمینشناسی ایران، پتانسیلهای زیستمحیطی، تاریخی و فرهنگی فراوانی را نیز در خود جای داده است.
پایان خبر/