«سیمه ایوبی»، مدرس بازآفرینی شهری و سرمایه گذاری اقامتگاه بوم گردی خانه بینا در حاشیه افتتاح عمارت بوم گردی بینا در شهرستان خوسف، به خبرنگار خبرگزاری پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران گفت: عملیات بازسازی و مرمت خانه بینا که از ۶ ماه گذشته آغاز شده بود به پایان و همزمان با پنجمین روز از هفته دولت، با سبک و معماری ایرانی اسلامی افتتاح شد.
وی با بیان اینکه برای مرمت خانه بینا 300 میلیون تومان هزینه شده است، گفت: از این مبلغ 100 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه از محل صندوق کارآفرینی امید و 200 میلیون تومان سرمایه گذاری شخصی بوده است.
ایوبی بازسازی خانه بینا را گامی بزرگ در راستای احیای بافت های تاریخی و بازآفرینی شهری عنوان کرد و گفت: برای مرمت خانه تاریخی بینا در شهر خوسف خراسان جنوبی برای سه نفر به صورت مستقیم و 700 نفر روز به صورت غیر مستقیم شغل ایجا شده بود.
وی بیان کرد: پروژه مرمت خانه محمد تقی بینا شهر خوسف ۲ هزار مترمربع زیربنا و دارای هویت معماری اسلامی ایرانی است که وجود بادگیر 9 چشمه از مزیت های نادر این خانه بوم گردی است.
مدرس بازآفرینی شهری و سرمایه گذاری اقامتگاه بوم گردی خانه بینا افزود: این اقامتگاه، تنها اقامتگاه بوم گردی در سطح استان خراسان جنوبی است که سرویس بهداشتی و حمام ویژه معلولان در آن تعبیه شده است.
ایوبی تصریح کرد: تاکنون مرمت و بازسازی پوشش آشپزخانه، مرمت اندودنمای حیاط، اجرای سرویس بهداشتی، کفسازی اتاقها و آشپزخانه، گچکاری اتاقها و محوطهسازی انجام شده است.
وی با اشاره به وضعیت اقلیمی و توپوگرافی اقامتگاه بوم گردی بینا، گفت: این اقامتگاه در بلندی شهر خوسف و در نزدیکی آرامگاه ابن حسام خوسفی شاعر نامی قرن هشتم واقع شده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بنای عمارت بینا بعد از چندین سال در حال تخریب بود که دوباره احیا شد، این بنا تابستان نشین، زمستان نشین و اتاق باد گری دارد.
وی از «محمد هامون» تعمیرکار بادگیرهای عمارت بینا به عنوان یک سرمایه اجتماعی در معماری یاد کرد و گفت: نیروی متخصص بنای تاریخی نداریم لذا باید از این معمار تجربی در بحث حمایت از نیروی متخصص بناهای تاریخی حمایت کرد.
مدیر پروژه و سرمایه گذار اقامتگاه بوم گردی خانه بینا تصریح کرد: عمارت بینا در شهر خوسف بر اساس رعایت کامل ضوابط و قوانین ستاد ملی کرونا فعالیت خواهد داشت چراکه سلامت مردم در اولویت است.
پایان خبر/