کدخبر: ٦۰۰۷۹
۳۱ اردیبهشت ۱٤۰۲ ساعت ۱۰:۲۲

خراسان جنوبی بیست و هشتمین استان کشور از نظر جمعیت است

خراسان جنوبی بیست و هشتمین استان کشور از نظر جمعیت است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی بیست و هشتمین استان کشور از نظر جمعیتی است، گفت: استان در سال ۱۴۰۱ جمعیت آن ۸۲۷ هزار نفر است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران و به نقل ازنقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی، حمید جهانشاهی اظهار داشت: به پیشنهاد سازمان ثبت احوال کشور و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، 30 اردیبهشت مصادف با روز ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری به عنوان روز ملی جمعیت در تقویم رسمی کشور به ثبت رسید.

وی تصریح کرد: امروزه هر کشوری برای رسیدن به رفاه و توسعه همه جانبه ناگزیر به پیش‌بینی نیازها و امکانات خود در بازه‌های زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت و سپس طراحی و اجرای برنامه‌های اقتصادی و اجتماعی در جهت تامین آن نیازها است.

جهانشاهی گفت: تحولات جمعیتی تقریباً همه جوانب زندگی و دنیای پیرامون ما را تحت تاثیر قرار داده از این رو پویایی شناسی جمعیت، که با بررسی تعیین کننده‌ها و پیامدهای تغییرات در ساختار، توزیع و رشد جمعیت سروکار دارد، از اهمیت تحقیقاتی زیادی برخوردار است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی، عنوان کرد: بر اساس نتایج پیش‌­بینی جمعیت استان که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شده است، استان خراسان جنوبی در سال 1401 جمعیت آن 827 هزار نفر است.

وی افزود: سهم جمعیتی استان از کشور در سال 1335 برابر با 1.44 درصد بوده و در سال 1401 به 0.97 درصد رسیده است، این موضوع نشان دهنده کاهش سهم جمعیتی استان از کشور بوده است.

جهانشاهی ادامه داد: شهرنشینی یکی از مهمترین جنبه‌های زندگی اجتماعی امروز در سطح دنیا است. شهرنشینی و رشد جمعیت شهری معلول عوامل متعددی است و عموماً چهار مورد را به عنوان عوامل موثر در رشد جمعیت شهرنشین در نظر می‌گیرند که شامل رشد طبیعی جمعیت شهری، مهاجرت به شهرها، طبقه‌بندی مجدد شهرها (تبدیل نقاط روستایی به شهر)، الحاق و ضمیمه کردن قلمروهای جدید به شهرهای موجود که اغلب نقاط روستایی حاشیه‌ی شهرها است که معمولاً در سطح کشوری هر چهار عامل یاد شده موثر هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: در سطح جهانی برای اولین بار، انتقال شهری در سال 2008 به وقوع پیوست، به بیانی دیگر بیش از نیمی از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی می ‌کردند. بر این اساس سازمان ملل سال 2008 را سال شهرنشینی نامید. این موضوع در حالی است که انتقال شهری برای ایران حدوداً در حوالی سال 1360 رخ داده است و در استان خراسان جنوبی انتقال شهری حدوداً سال 1384 اتفاق افتاده است.

وی گفت: یکی دیگر از پدیده‌­های مهم جمعیتی باروری است. برآورد سطح باروری از اولین ملزومات پیش­‌بینی‌­های جمعیتی است که اساس و زیربنای تمامی برنامه‌­ریزی­‌های توسعه است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: نرخ باروری تابع وضعیت فرهنگی، اقتصادی و ساختار سنی جامعه است.

جهانشاهی افزود: براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395، میزان باروری کل استان در این سال برابر با 2.85 و در سال 1401 با روند کاهشی به 2.39 رسیده است که در رده دوم کشوری بعد از استان سیستان و بلوچستان است.

پایان خبر/

آخرین مطالب

پربیننده ترین ها