به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران، «روح الله اکبری»، امروز (17 آذر) در نشست با فرماندار نهبندان اظهار کرد: امیدواریم سفر به نهبندان؛ برای شهرستان و مردم منطقه باب برکت جدید و برای بنیاد برکت فرصت خدمتگذاری جدیدی باشد.
مدیر پیشرفت روستایی بنیاد اجتماعی برکت احسان ضمن قدردانی از فرماندار نهبندان در جهت معرفی سیمای نهبندان، گفت: محروم کسی است که توان ندارد، مستضعف هم یعنی ضعیف نگه داشته شده که اگر با نگاه رفع استضعاف ورود پیدا کنیم بیشتر سعی می کنیم فرصت ها را دریابیم.
اکبری با بیان اینکه از اول انقلاب از جمعیت 36 میلیونی 25 درصد در شهر و 75 درصد در روستا ساکن بوده اند، افزود: هم اکنون در برخی مناطق همانند شهرستان نهبندان، جمعیت روستانشین زیاد هستند، لذا روستا، ظرفیت تولید، جمعیت پذیری و توسعه را دارد.
وی مباحث فرهنگی، اقتصادی و رفاه را سه عامل مهاجرت روستانشینان به شهر عنوان و تصریح کرد: نباید تقابلی بین روستا و شهر باشد، تعامل بین روستا و شهر باید بیشتر شود که نیاز به خدمات فرهنگی مکمل دارد.
اکبری دلیل دوم مهاجرت را مقوله اقتصادی عنوان کرد و گفت: جهاد سازندگی در ابتدای انقلاب برای کالبد روستا اقدامات بزرگی انجام داد اما هنوز هم در اقتصاد روستا ضعف داریم که دلیل مهاجرت از روستا را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه ضعف در مقوله رفاه روستائیان عامل مهاجرت است، عنوان کرد: برای تأمین امکانات رفاهی، مردم مجبورند تا مهاجرت کنند، بنابراین اگر بخواهیم مهاجرت معکوس و یا تعامل سازنده ای بین روستا و شهر داشته باشیم باید ترکیب درستی از این دو داشته باشیم.
مدیر پیشرفت روستایی بنیاد اجتماعی برکت احسان با نگاهی به اقتصاد و حمایت خواهی گفت: نگاه ما در بنیاد برکت شروع کار است تا رقابت منطقه ای بر اساس ظرفیت ها شکل بگیرد.
اکبری با بیان اینکه نگاه حمایتی باید صحیح باشد تا موتورهای محرکه مناطق محروم و مستضعف را به حرکت دربیاورد، اضافه کرد: با وجود ظرفیت انسانی به مراحل خوبی رسیده ایم اما دربخش جذب و نگه داشت مشکل داریم چراکه نیروی ماهر داریم که به دلیل استفاده نکردن از آن ها مجبور به مهاجرت هستند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه شهرستان نهبندان سرمایه دینی، اجتماعی و دانشی خوبی دارد، بنابراین ما به عنوان بنیاد برکت باعث افتخار ماست که نهبندان یکی از مناطق هدف ما انتخاب شده است.
مدیر پیشرفت روستایی بنیاد اجتماعی برکت احسان با بیان اینکه اقدامات توسعه ای نهبندان توسط بنیاد برکت شروع شده است، گفت: بنیاد برکت دستگاه حمایتی و تسهیل کننده است، لذا مسئولان منطقه ای با این نهاد همراه باشند.
اکبری بیان کرد: سال آینده در کسب و کارهای کوچک و متوسط علاوه بر مشاغل خانگی، کمک به مشاغل خانوادگی را در دستور کار قرار داریم؛ در این مشاغل توسعه و کمک به بنگاه های نیازمند را دنبال خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه بنیاد برکت در بخش مشارکت های اقتصادی علاوه بر تسهیلات قرض الحسنه، نگاه توسعه ای و سرمایه در گردش را دنبال خواهد کرد، افزود: در این مورد به کارآفرینانی که به دنبال توسعه کسب و کار خود هستند در قالب مشارکت در سود و یا در قالب مشارکت در سهام کمک خواهد شد.
مدیر پیشرفت روستایی بنیاد اجتماعی برکت احسان تصریح کرد: پیشران ها و زنجیره های اولویت دار منطقه نهبندان باید احصا شود تا مزیت رقابتی منطقه ایجاد شود.
اکبری تصریح کرد: وجود منابع مالی برای توسعه منطقه شرطِ لازم نیست، چراکه بیشتر مشکلات در کسب و کارها؛ نرم افزاری و عدم شناخت بازار و استانداردهای بازار پسند است، لذا ما قصد داریم به کارآفرین کمک کنیم.
وی در پایان ستون کارِ بنیاد برکت را ادارات شهرستانی عنوان کرد و گفت: بنیاد برکت برای کمک به توسعه نهبندان نیازمند تعامل دستگاه های اجرایی است.
پایان خبر/