کدخبر: ۲٤۹۵
۲٤ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۲٤

آزادسازی بردگان در مکتب تربیتی امام سجاد(ع)

آزادسازی بردگان در مکتب تربیتی امام سجاد(ع)
نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق با اشاره به مکتب تربیتی امام سجاد(ع)، گفت: حضرت در دوران خفقان حکومت بنی‌امیه با خریدن برده و آموزش آنها و آزاد کردنشان برای اسلام کادرسازی می‌کردند و پیام اسلام حقیقی را به مردم می‌رساندند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران از بیرجند، آیت الله «سید مجتبی حسینی» نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق پیش از ظهر امروز (۲۴ شهریور) در وبینار تخصصی امام سجاد علیه السلام که در محل سالن جلسات شهید حاج قاسم سلیمانی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی برگزار شد، اظهار کرد: امام سجاد علیه السلام اسوه «عقلانیت و معنویت و مقاومت» است و تا کسی معنویت و ایمان واقعی به خدا و ارزش های اسلامی و معاد نداشته باشد بر وفق عقلانیت کار نمی کند.

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق با تاکید بر اینکه عقلانیت دو مفهموم دارد، تصریح کرد: یکی مفهوم عقلانیت را اهل دنیا مطرح می کنند یعنی محاسبه منافع مالی صرف؛ لذا اگر کسی ایثار  و مال خود را در راه خدا از دست بدهند او را سفهی می دانند و معتقدند ضرر کرده است اما برعکس کسانی که قضایای واقعی را می بیند یعنی اینکه برای ابدیت خلق شده اند، منفعت را آباد کردن ابدیت خود می دانند.

وی با تاکید بر اینکه انسان باایمان مسیر  و فعل او براساس عقلانیت خواهد بود، بیان کرد: استقامت این افراد بالاست و امام سجاد (ع) اسوه معنویت هستند و  چون وضو می گرفت و خود را برای نماز آماده می کرد، رنگ رخسارش دگرگون می شد و چون از علت آن می پرسیدند، پاسخ می داد: آیا می دانی که می خواهم به آستان چه بزرگی راه یابم و در برابر چه مقامی قرار بگیرم.

آیت الله حسینی ادامه داد: امام سجاد (ع) در جهت نشر معنویت، عقلانیت و مقاومت بسیار تلاش می کردند و یادگار‌های علمی امام علی بن الحسین(ع) در قالب ادعیه به ویژه در صحیفه سجادیه، نگارش رساله حقوق و ثبت و ضبط روایات اخلاقی در دسترس است.

حفظ اسلام با خرید و آزادی برده توسط امام سجاد(ع)

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق با بیان اینکه تربیت شاگردان در مکتب شیعه از زمان امام سجاد(ع) آغاز شد، گفت: حضرت امام سجاد(ع) در دوران خفقان حکومت بنی‌امیه با خریدن برده و آموزش آنها و آزاد کردنشان برای اسلام کادرسازی می کردند و پیام قرآن کریم و اسلام حقیقی را به مردم می‌رساندند.

وی با اشاره به اینکه تربیت موالیان نیز از فعالیت های مهم دیگر امام چهارم (ع) بود، افزود: در میان موالیان(برده) محدثان زیادی شکل گرفتند و رشد معنوی فراوانی کردند.

آیت الله حسینی ادامه داد: امام سجاد (ع) ۳۵ سال در خفقان آورترین شرایط، امامت و زعامت جامعه مسلمین را تداوم بخشید و  اکنون اگر به کتب اهل سنت مراجعه شود بیشترین احادیث از امام سجاد نقل شده است.

نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق با تاکید بر  نقش و اقدامات امام سجاد(ع) برای احیای نهضت عاشورا، گفت: در سالهای اخیر معنی مقاومت در قیام امام حسین(ع) بیشتر مطرح و تخصصی می شود  و این برکت اقدامات امام سجاد(ع) است که در دوران امامت ۳۵ ساله خویش پرچم مقاومت، معنویت و عقلانیت را عَلَم کردند.

وی با اشاره به اینکه از جریان‌های خطرناک در زمان امام سجاد (ع)، رواج اعتقاد به «جبر» از طرف دستگاه حاکم بود، بیان کرد: امام سجاد (ع) در راستای هدف بزرگ الهی خود که هدایت و رهبری جامعه اسلامی است، با توجه به شرایط و اوضاع حاکم بر جامعه به مبارزه علیه این انحرافات پرداخت./

پایان خبر/

پربیننده ترین ها