به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران و به نقل از مهر، دکتر مصطفی قانعی با تاکید بر اینکه درحال حاضر یک دارو در پروتکل درمانی کرونا در سطح بین الملل وجود دارد، گفت: بر اساس آخرین جمع بندی ۲۳ مطالعه روی چندین هزار بیمار در سطح بین المللی، تنهای اتفاق دارویی که مرگ و میر و مدت بستری را کاهش می دهد «کورتون» است؛ تمام تحقیقاتی که روی زیر ۱۰۰نفر بودند کنار گذاشته شدند.
وی افزود: قبل از اعلام نتیجه این دارو، ما در ایران تاثیر این دارو در کاهش مرگ و میر و مدت بستری بیماران کرونایی را اعلام کرده بودیم که بعد از مدتی سازمان بهداشت جهانی نیز آن را تایید کرد و اکنون هم در ایران مورد استفاده قرار می گیرد.
کاهش مدت بستری ۳ و نیم روزه با داروی «رمدیسیور»
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا تاکید کرد: هیچ دارویی مرگ بیماران را کاهش نداده است. آخرین نتایج در خصوص داروی «رمدیسیور» نشان داد ۳ و نیم روز مدت بستری را کاهش می دهد ولی تاثیری در مرگ و میر ندارد.
قانعی افزود: البته از طرفی نتایج بین المللی داروی رمدیسیور مشخص شده ولی در کشور هنوز نتایج آن مشخص نشده است. این دارو در فاز اولیه طول بستری را کم می کند ولی باعث کاهش مرگ و میر بیماران کرونایی در فاز نهایی بخش آی سی یو نمی شود.
وی با بیان اینکه همه داروها به غیر از کورتون تا کنون نشان داده اند که مرگ و میر را کاهش نمی دهد گفت: بقیه داروها در کاهش بستری تاثیر دارند، نتایج در خصوص «هیدروکسی کلروکین» نشان داد که شکایت بیمار را کمتر می کند.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا افزود: اکنون جایگاه داروها در پروتکل درمانی مشخص است و در مرحله ای هستیم که می دانیم کدام دارو در درمان، کاهش بستری و کاهش مرگ و میر کرونا موثر است.
وی گفت: «هیدروکسی کلروکین» هنوز در پروتکل درمانی کشور ما وجود دارد.
قانعی با بیان اینکه در ایران داروهای زیادی مورد بررسی قرار گرفتند، بیان کرد: بررسی های داروی «فاواپیراویر» به پایان رسیده و گزارش پایانی آن ارائه شده که نشان داد هیچ اثری در بهبودی و مرگ و میر افراد کرونایی ندارد.
درمان سرپایی بیماران با «برم هگزین»
قانعی خاطر نشان کرد: داروهای دیگری همچون «برم هگزین» نیز مورد بررسی قرار گرفت که نشان داد استفاده از آن برای بیماران کرونایی تاحدی موثر است؛ از این رو این دارو در پروتکل سرپایی گذاشته شد. در واقع کسانی که در مرحله اول بیماری کرونا هستند از این دارو می توانند استفاده کنند چون تاثیر آن روی ویروس است.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با اشاره به نتایج تحقیقات دارویی که به کمیته ارسال شده گفت: برخی تحقیقات که روی «هموپرفیوژن» انجام شده قرار است گزارش نتایج آن به کمیته ارائه شده اما هنوز«هموپرفیوژن» در پروتکل وارد نشده است.
وی تاکید کرد: به زودی ۳گزارش دارویی به کمیته علمی وارد می شود.
وی در خصوص «اربیدول» گفت: نتایج تحقیقات اولیه نشان داد که این دارو تاثیری در درمان کرونا نداشته است.
پایان خبر/