به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران از بیرجند، «جمیله رضازاده» پیش از ظهر امروز (۲۱ تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اشاره به وجود ۱۵مرکز توانبخشی، مراقبتی، نگهداری شبانه روزی در استان اظهار کرد: در حال حاضر به ۶۹۱ نفر از معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن در این مراکز خدمات مراقبتی به صورت شبانه روزی ارائه می شود.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی افزود: از این مراکز تعداد ۶ مرکز سالمندان، سه مرکز معلولان ذهنی، سه مرکز بیماران روانی مزمن، یک مرکز معلولان جسمی حرکتی و تعداد ۲ مرکز خانه کوچک معلولین ذهنی است که در حال حاضر ماهیانه مبلغ پنج میلیارد و ۹۲۴ میلیون و ۴۰ هزار ریال به مراکز شبانه روزی یارانه پرداخت می شود.
رضازاده با بیان اینکه در استان تعداد ۲ مرکز توانبخشی مبتنی بر خانواده در شهرستانهای بیرجند و قاین وجود دارد، ادامه داد: در این مراکز به تعداد ۱۷۸نفر از معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن توسط مراقبین آموزش دیده خدمات ارائه می شود و یارانه این افراد به صورت ماهیانه پنج میلیون و ۶۰۰ هزار ریال برای هر معلول به حساب مراکز واریز می شود که در سال ۹۸ تا اسفند ماه به صورت کامل پرداخت شده است.
وی به پرداخت حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت در خانواده اشاره کرد و افزود: تعداد ۲۵۰نفر از معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن توسط اعضاء خانواده از مراقبت بهره مند هستند که ماهیانه مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به ازای هر نفر به خانواده ها پرداخت می شود.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت ۱۱ مرکز ارائه خدمات توانبخشی در منزل در سطح استان، عنوان کرد: به تعداد ۳۷۵ نفر از معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن در این مراکز خدمات ارائه می شود که ماهیانه مبلغ ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال یارانه به مراکز برای هر نفر پرداخت می شود.
واگذاری پرونده پنج هزار و ۶۲۳ نفر از معلولان استان به مراکز غیر دولتی
رضازاده با بیان اینکه در سال جاری تاکنون پرونده پنج هزار و ۶۲۳ نفر از معلولان این استان به مراکز غیر دولتی واگذار شده است، گفت: ماهیانه مبلغ ۶۵۰ میلیون و ۷۶۰ هزار ریال حق الزحمه خدمات مددکاری پرونده های واگذار شده پرداخت می شود.
وی با اشاره به فعالیت ۳۵ مرکز روزانه آموزشی توانبخشی، حرفه آموزی و کارگاههای تولیدی حمایتیدر استان، تصریح کرد: در سه ماهه ابتدای امسال تعداد ۸۰۰ نفر از معلولین واجد شرایط تحت حمایت بهزیستی بطور مستمر از خدمات این مراکز روزانه بهره مند بوده اند و مراکز در قبال ارائه خدمات به جامعه هدف طبق تعرفه ی جدید اعلام شده در آذر ماه سال ۹۸ تا پایان خرداد ماه سال ۹۹یارانه را کامل دریافت کرده اند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی افزود: به دلیل پیشگیری از تشدید روند سرایت بخشی بیماری کرونا و با توجه به لزوم استمرار خدمات مراکز روزانه آموزشی توانبخشی برای پیشگیری از افت عملکرد خدمت گیرندگان مراکز مذکور و نیز حمایت از کسب و کار کارشناسان و کارکنان شاغل در مراکز شیوهنامه برنامه توانبخشی از راه دور مراکز روزانه آموزشی توانبخشی توسط کارشناسان استانی و ستادی بهزیستی کشور تدوین و به کلیه مراکز روزانه جهت پیگیری و اجراء ابلاغ شده است و ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی از راه دور از طریق واتساپ، اینستا گرام (آفلاین و لایو) تلگرام و در موارد عدم دسترسی خانواده ها از طریق لوح فشرده، فلش و در نهایت تماس تلفنی صورت گرفت و توانخواهان و خانواده ها با انواع روش های خلاقانه و انگیزشی به دریافت خدمات ترغیب شدند.
رضازاده با بیان اینکه بدلیل شیوع بیماری کووید ۱۹و بهرهمندی خدمتگیرندگان مراکز از فضای مجازی و همچنین عدم حضور تمام وقت افراد در مراکز طرح بهبود تغذیه کودکان و نوجوانان مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی و همچنین طرح پرداخت کمک هزینه ایاب و ذهاب تا زمان بهبود شرایط و بازگشایی کامل مراکز اجراء نخواهد شد، ادامه داد: در زمینه فعالیت توانبخشی و درمان اختلالات دهانی، بلع و تغذیه نیز از ابتدای سال ۹۹ تاکنون اعتباری به استان تخصیص نیافته است.
فعالیت ۱۳مرکز حرفه آموزی به معلولان استان
وی به برنامه آماده سازی شغلی توانخواهان بیکار و واجد شرایط اشتغال اشاره کرد و گفت: در قالب اجرای این برنامه ۲۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت فاقد شغل، با صرف اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیون ریال آموزشها و مشاوره های شغلی لازم را دریافت کردند و به منظور پیگیری سایر مراحل اشتغال، به حوزه اشتغال و کارآفرینی معرفی شدند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳مرکز حرفه آموزی با تعداد ۲۹۸نفر معلول در شهرستانهای بیرجند، قاینات، سرایان، زیرکوه، فردوس، بشرویه، طبس و درمیان فعالیت دارند، عنوان کرد: طی سه ماهه اول سال جاری در مجموع ۴ میلیارد و ۵۶۸ میلیون و ۵۵۰ هزار ریال به عنوان کمک هزینه (یارانه) به مراکز حرفه آموزی پرداخت شده است.
به گفته وی این مراکز حرفه آموزی در زمینه های گلیم بافی، تابلوفرش، سوخت نگار چوب، رودوزی سنتی، عروسک بافی، جواهردوزی، نمددوزی، هویه کاری، معرق کاری، چرم دوزی، روبان دوزی، نواردوزی، کانوابافی فعالیت می کنند و در پایان با برگزاری آزمون حرفه ای به توانخواه گواهی معتبر فنی و حرفه ای ارائه می شود.
کارگاههای تولیدی حمایتی معلولان در خراسان جنوبی توسعه مییابد
رضازاده ادامه داد: در حاضر اداره کل بهزیستی استان در مرکز استان (بیرجند) دارای چهار کارگاه تولیدی حمایتی که در سال گذشته ۱۱۰ نفر از این گارگاه ها خدمت می گیرفتند و توسعه آن در شهرستانهای خوسف، طبس و قاینات نیز در دستور کار قرار دارد.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی افزود: از ابتدای سال تاکنون ۸۵۸ نفر از وسایل کمک توانبخشی بهره مند شده اند که شامل سمعک، باطری سمعک و ویلچر،تشک مواج،واکر خردسال و ... وسایل نابینایان بوده است.
وی به ارائه خدمات توانپزشکی (خرید خدمت) اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون؛ مبلغ ۵۵۲ میلیون ریال در فعالیت ارائه خدمات توانپزشکی تامین اعتبار شده که مراحل هزینه کرد آن در حال پیگیری است.
رضازاده بیان کرد: در فعالیت توانبخشی مبتنی بر جامعه روستایی در سال گذشته ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال اعتبار ابلاغ شده است که برای توانبخشی بیش از هشت هزار نفر از معلولان روستایی از قبیل آموزش، توانپزشکی،مناسب سازی، اشتغال و توانمندسازی هزینه شده است.
اختصاص هفت میلیارد ریال برای مناسب سازی محیط زندگی معلولان
وی به مناسب سازی محیط زندگی معلولین اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال مبلغ هفت میلیارد و ۲۷۰ میلیون ریال بابت کمک هزینه مناسب سازی محیط زندگی تخصیص داده شده است که برای تعداد ۴۳۶ نفر مناسب سازی و تخصیص وسایل ADL انجام شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی عنوان کرد: درسال جاری تاکنون جهت نیازسنجی مکاتبه شده است که اعتبار تخصیص شده به مبلغ یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال هزینه شود.
پایان خبر/