پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران؛ فصل ثبتنام دانشآموزان در مدارس آغاز شده است. خانوادههای کلاس اولی چند هفتهای است که سرگرم ثبتنام هستند و دانشآموزان سایر دورههای تحصیلی نیز چند روزی است که فرآیند ثبتنام را شروع کردهاند.
اما امسال در این روزهای کرونایی خیلی از خانوادهها از چگونگی بازگشایی مدارس که بر نوع انتخاب آنها تأثیرگذار است، اطلاع دقیقی ندارند. علیرغم اینکه بیان شده مدارس از ۱۵ شهریورماه فعالیت خود را آغاز میکنند اما وزیر آموزش و پرورش گفته که احتمال تغییر زمان بازگشایی وجود دارد و همین سناریوهای مختلف و ابهامات، خانوادهها را در انتخاب خود نگران کرده است.
برخی از خانواده های دانش آموزان بلاتکلیفند و نمی دانند برای سال تحصیلی جدید چه تصمیمی برای مدرسه رفتن دانش آموزانشان بگیرند اما خیلی ها نیز در همان روزهای نخستین ثبت نام به مدارس مراجعه کردند به گونه ای که در این شرایط کرونایی ازدحام به وجود آمد. با این حال درهای مدارس شهر برای ثبت نام دانش آموزان باز شده است و تا پایان مرداد ماه همچنان ادامه خواهد داشت.
«ناهید نجفی» یکی از همین اولیای سردرگم و نگران است، او هنوز تصمیم نگرفته که فرزندش را برای پایه چهارم ابتدایی ثبت نام کند یا نه؟: «با این شیوع بالای کرونا وضعیت آموزش مشخص نیست. می ترسم پسرم به مدرسه برود از طرفی هم نگران عقب افتادن درس هایش هستم. پارسال خیلی از درسش عقب افتاد، در خانه ما وضعیت به این شکل بود که من روزی صدبار باید بر سر فرزندم فریاد میزدم که درس بخوان. پسرم مدام با گوشی در فضای مجازی بود و یا فیلم تماشا میکرد.
یكی دیگر از والدین هم با بیان اینكه می خواهیم امسال در مدرسه دولتی ثبت نام كنیم به خبرنگارپایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران میگوید: به جای هزینه كردن در مدرسه غیر انتفاعی، امسال با این شرایط اقتصادی و وضعیت نامناسب کسب و کارها، فرزندانمان را در مدرسه دولتی ثبت نام می كنیم. هرچند با این آمار صعودی کرونا هنوز معلوم نیست در آینده چه برنامه ای تحصیلی برای دانش آموزان اجرا شود.
«صدیقه ابراهیمی» از نوع آموزش مدرسه غیرانتفاعی در دوران کرونا راضی نبوده و تاکید می کند: وقتی وضعیت آموزشی مشخص نیست ترجیح می دهم خودم با او کار کنم. امسال اصلا بچه ها آموزش خوبی ندیدند و از آموزش های آنلاین رضایت ندارم. به عنوان یک مادر که در خانه هستم می دیدم که خیلی از بچه ها اصلا درس نمی خواندند و معلم هم طبق وظیفه مطالبی می گفت و رد می شد. از نظر من امسال سال تفریحی بود تا تحصیلی.»
با ادامه حضور کرونا در کشور و موج جدید شیوع آن در کنار عادی انگاری شرایط و بی توجهی به توصیه های بهداشتی و همچنین رعایت نکردن فاصله اجتماعی تهدیدی جدی برای سلامت افراد جامعه به شمار میرود و با این وضعیت به نظر می رسد این نگرانی و بلاتکلیفی خانواده ها برای سال تحصیلی آینده فرزندانشان را باید همچنان پا برجا بدانیم.
ثبتنام دانش آموزان ابتدایی تا پایان مردادماه ادامه دارد
«محمد زمانی» معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران در بیرجند با اشاره به اینکه ثبت نام دانش آموزان ابتدایی در مدارس استان در حال انجام است، گفت: ثبت نام ۱۴ هزار و ۳۰۰ دانش آموز پایه هفتم خراسان جنوبی در ۳۵۱ مدرسه از ۱۶ تیرماه آغاز شده و تا پایان مردادماه ادامه خواهد داشت.
وی افزود: نامنویسی از ۱۷ هزار و ۵۰۰ دانشآموز کلاس اولی نیز از خرداد ماه جاری در سطح حدود یک هزار و ۱۶۰ مدرسه ابتدایی فعال در استان آغاز شده است و تا پایان مرداد ماه ادامه دارد.
زمانی با اشاره به اینکه ثبت نام بر اساس محدوده جغرافیایی محل سکونت دانش آموز انجام می شود، ادامه داد: امکان ثبتنام در مدرسه محدوده محل کار والدین وجود ندارد.
دریافت شهریه هنگام ثبتنام در مدارس دولتی ممنوع
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان جنوبی عنوان کرد: در هنگام ثبت نام در تمامی مدارس دولتی (عادی و هیئت امنایی) دریافت هرگونه وجهی به غیر از پول بیمه و کتاب، ممنوع است.
وی با تاکید بر اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی هنگام ثبت نام الزامی است، بیان کرد: در حال حاضر فرمی تهیه شده است که به محض حضور والدین در مدرسه به آنان داده میشود تا در فضای باز حیاط مدرسه آن را تکمیل کنند و پس از بررسی آن توسط مدیران مدارس جهت ثبت نام تکمیلی با والدین تماس گرفته می شود و زمان حضور به آنان اعلام میشود تا از ازدحام جمعیت در مدرسه جلوگیری شود.
زمانی با ضرورت استفاده از ماسک توسط عوامل مدارس و والدین در هنگام ثبتنام تاکید کرد و افزود: ضدعفونی فضای فیزیکی مدارس توسط عوامل اجرایی نیز روزانه انجام می شود و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
گاهی هم از ماست که برماست
براساس بازدید میدانی خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران در همین روزهای ابتدایی ثبت نام دانش آموزان پایه هفتم در مدارس خراسان جنوبی، شاهد ازدحام برخی والدین و دانش آموزان بدون توجه به هشدارهای بهداشتی و پزشکی درباره تجمعات در این شرایط کرونایی هستیم. اما متاسفانه در سایه بیتوجهی عمومی به کرونا، این بیماری هزار چهره همچنان قربانیان خود را افزایش داده و هر روز وضعیت در بسیاری از مناطق استان به سمت زرد، نارنجی و قرمز در حال تغییر است، بنابراین می توان گفت گاهی هم از ماست که برماست.
یكی از والدین كه با وجود نگرانی از شیوع بالای کرونا برای ثبت نام فرزند دخترش در پایه هفتم به مدرسه دخترانه دولتی در بیرجند مراجعه كرده از ازدحام والدین برای ثبت نام دانش آموزان در این مدرسه گلایه می کند و به خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران می گوید: متاسفانه در این شرایط کرونایی برخی اصلا توجهی به مسائل بهداشتی ندارد و بدون ماسک و فاصله گذاری اجتماعی وارد مدرسه می شوند گویا جان دیگران که هیچ، اما جان خودشان هم برایشان اهمیتی ندارد!
«مرضیه محسنی» همچنین در باره مشکلات ثبت نام با توجه به محدودیت جغرافیای، می افزاید: ابتدا مدیر مدرسه به علت خارج از محدوده بودن، مانع از ثبت نام فرزند من شد ولی پس از بررسی مدارک و مستندات با ثبت نام فرزندم در مدرسه مورد نظر موافقت كردند.
آغاز کلاسهای مجازی از ۱۵ شهریور/تشریح وضعیت مدارس در مناطق قرمز، زرد و سفید
«رضوان حکیمزاده» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش هم هفته گذشته با اشاره به مشخص نبودن زمان شروع سال تحصیلی آینده اعلام کرد: آخرین تصمیم گرفتهشده این است که مدارس در سال آینده از ۱۵ شهریورماه و بهصورت مجازی شروع شود اما اگر شرایط بهگونهای باشد که ستاد ملی کرونا اجازه برگزار شدن کلاس را بدهد، مشکلی با برگزاری حضوری مدارس نداریم و حتماً کلاسها را دایر خواهیم کرد و به خانوادهها اطمینان میدهیم که نگران آموزش فرزندانشان نباشند.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط شیوع کشور در استان و منطقه، سناریوهای مختلفی برای بازگشایی مدارس داریم. بعد از واکاوی تجربه اسفند سال گذشته و مشخص کردن نقاط قوت و ضعف آموزش مجازی در ماههای آخر سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸، توانستیم حداقل سه سناریو برای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید برای مناطق قرمز، زرد و سفید تدوین کنیم و سعی کردیم با در نظر گرفتن شرایط امکان تصمیمگیری نهایی را به شورای مدرسه و در چارچوب آییننامه بازگشایی مدارس واگذار کنیم.
معاون آموزش ابتدایی با بیان اینکه شرایط مختلفی برای بازگشایی مدارس پیشبینیشده است، گفت: بر اساس تصمیمهای اتخاذ شده برقراری کلاس و آموزش در مناطق قرمز صرفاً بهصورت مجازی و از طریق شبکه شاد و آموزشهای تلویزیونی، در مناطق زرد بهصورت ترکیبی و بهصورت ترکیب مجازی و حضوری و با تصمیمگیری شورای مدرسه و در مناطق سفید بهصورت حضوری است. البته مناطق سفید مناطق عشایری و روستایی کمجمعیت خواهند بود که تعداد دانش آموزان یکرقمی است و امکان رعایت فاصله اجتماعی در این مدارس و کلاسها وجود دارد.
حکیم زاده در خصوص تصمیمگیری در مناطق زرد تصریح کرد: یکی از مدلهای تعریفشده در بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید، مربوط به مناطق زرد است که در این شرایط با توجه به تصمیمگیری شورای مدرسه میتوان دانش آموزان را به گروههای کوچکتر تقسیمبندی کرد؛ لذا ممکن است بخشی از آموزشها بهصورت مجازی و بخشی حضوری باشد یا دانش آموزان در گروههای زوج و فرد و بهصورت گروههای کوچکتر در کلاسهای درس حاضر شوند اما موارد مطرحشده بخشی از مدلهای در نظر گرفتهشده است و در درجه اول سلامتی دانشآموز و رعایت پروتکلهای بهداشتی برای آموزشوپرورش حائز اهمیت است و شورای مدرسه باید با توجه به شرایط و چارچوب کلان مشخصشده توسط وزارت آموزشوپرورش، تصمیمگیری کند تا ضمن حفظ سلامتی دانش آموزان، آموزش تعطیل نشود.
وی با اشاره به نقش نظارتی آموزشوپرورش بر چگونگی روند فعالیت مدارس در سال آینده ادامه داد: ساختار آموزشوپرورش بسیار گسترده است و از طریق مناطق، استان و سامانه فعالیتها را نظارت میکنیم. همچنین مدیران، بازرسان و خانوادهها ناظران اصلی این طرح خواهند بود.
معاون آموزش ابتدایی افزود: نقشآفرینی خانوادهها برای آموزشوپرورش بسیار ارزشمند است و در شرایط کرونا خانوادهها در آموزش دانش آموزان و پیگیری تحصیلی آنها نقش مؤثری داشتند لذا امیدواریم از حمایت خانوادهها در ایام بعد از کرونا هم برخوردار باشیم.
پایان خبر/