کدخبر: ۱۷۳۵
۱۲ تیر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۳٦

طرح خوشه های صنایع دستی در نهبندان آغاز شد

طرح خوشه های صنایع دستی در نهبندان آغاز شد
فرماندار نهبندان گفت: در سفر معاون اول ریاست جمهوری به استان، تفاهم نامه ایجاد سه هزار شغل در راستای صنایع دستی به امضا رسید که سهم‌ شهرستان نهبندان ۳۲۸ نفر است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران، «مجید بیکی» در همایش طرح توانمند سازی محلی با رویکرد توسعه کسب و کارهای خرد در مناطق حاشیه نشین نهبندان، اظهار کرد: در راستای توانمند سازی محلی با رویکرد توسعه کسب و کارهای خرد در مناطق حاشیه نشین، طرح خوشه های صنایع دستی در سال جاری آغاز شده است.

فرماندار نهبندان افزود: جمعیت هلال احمر یکی از دستگاه هایی است که در کنار وظایف عملیاتی در زمان بحران، در این طرح مشارکت داشته و جوانان جمعیت هلال احمر که خلاقیت و پویایی دارند به ترویج و گسترش این طرح کمک خواهند کرد.

وی افزود: در راستای توانمندسازی با رویکرد توسعه کسب و کارهای خرد در مناطق حاشیه نشین، طرح خوشه های صنایع دستی در سال جاری آغاز شده و شهرستان نهبندان با برنامه ریزی می تواند از آن نهایت استفاده را داشته و معیشت شهروندان به ویژه کسانی که در مناطق روستایی و مرزی هستند را تامین کند.

فرماندار نهبندان در حوزه خوشه صنایع دستی گلیم سوزنی عنوان کرد: در این حوزه ۲۰ نفر شناسایی شده اند که تسهیلات در اختیارشان قرار گرفته و از امکانات بیمه ای استفاده خواهند کرد تا اشتغال مناسب و تولید محصول با کیفیت در شهرستان رقم بخورد.

بیکی خاطرنشان کرد: در سفر نوبخت، معاون اول ریاست جمهوری به استان تفاهم نامه ایجاد سه هزار شغل در راستای صنایع دستی به امضا رسید که سهم‌ شهرستان نهبندان ۳۲۸ نفر است.

وی گفت: این طرح ها که جمعیت هلال احمر در آن ورود پیدا کرده برای ورود به بازار کار و فروش محصولات کمک مطبوعی خواهند کرد تا بتوانیم افراد را به توانمندی رسانده و از هنر خود برای اشتغال و منبع اقتصادی استفاده کنند.

بیکی با اشاره به اینکه گلیم سوزنی نهبندان بعد از ۵۰ سال در سال گذشته، احیا شد، ادامه داد: در سال گذشته بیش از ۱۸۰ نفر در این رشته در سطح شهرستان آموزش های لازم را در روستاهای بمبور، دهک، برک و چاهداشی طی کردند و با توجه به ظرفیت‌های این گلیم و اهمیت و نقش آن، بعد از صادرات فرش، بیشترین صادرات در حوزه تولیدات داری مربوط به گلیم سوزنی است.

وی اشاره کرد: آموزش و حمایت از این صنعت می تواند نقش مهمی در توسعه مناطق روستایی شهرستان از جمله مناطق مرزی شهرستان داشته باشد چراکه بیش از ۷۰ درصد تولیدات عشایر مرزی نهبندان و دهستان عربخانه تولید گل، گبه، قالی و پلاس بافی است.

فرماندار نهبندان خاطرنشان کرد: آموزش و حمایت از این گلیم علاوه بر اینکه زمینه اشتغال افراد را فراهم خواهد کرد، نقش مهمی نیز در جلوگیری از خام فروش فرآوردهای دامی از جمله پشم و کرک را خواهد داشت.

بیکی گفت: مهمترین برنامه های فرمانداری با همکاری دستگاه هایی از جمله هلال احمر، میراث فرهنگی و فنی و حرفه ای در راستای منویات مقام معظم رهبری و شعار سال علاوه بر آموزش حمایت، بازاریابی و کمک به کارگاه های تولیدی صنایع دستی و بسته بندی صنایع دستی است.

گفتنی است در راستای این طرح، دوره های آموزش گلیم سوزنی در شهرستان نهبندان آغاز شده است.

پایان خبر/

پربیننده ترین ها