پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران؛ همه ساله در آغاز مهرماه یکی از دغدغه های اصلی والدین ثبت نام دانش آموزان خود در مدارس نزدیک منزل و محل شان است، دغدغه ای که خیلی وقت ها به دلیل کمبود مدرسه و فضای آموزشی برطرف نشده و برخی والدین فرزندان خود را برای بازنماندن از تحصیل به مدارسی دور از منزل مسکونی می فرستند.
به گفته مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی کمبود 500 کلاس درس در استان و به خصوص مرکز استان با 350 کلاس، مسئولان را بر آن داشته تا به دنبال دونوبته کردن مدارس، در دو شیفت صبح و عصر باشند، موضوعی که خیلی به مذاق دانش آموزان خوش نمیآید اما چاره ای نیست، مگر ورود خیرین به موضوع مدرسه سازی و ساخت مدارس در نقاط مورد نیاز به خصوص مجتمع های مسکونی مهر که بیشترین نیاز به ساخت مدرسه در هر شهرستان با توجه به جمعیت زیاد و جوان را این مناطق دارند.
«محمدعلی واقعی» در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران با بیان اینکه در حال حاضر 75 مدرسه دو شیفته در بیرجند وجود دارد، اظهارداشت: لازم است برای این مدارس هم فکری برداشته شود، که قطعا با تلاش خیرین و پیگیری های استاندار خراسان جنوبی، امید داریم بتوانیم این کمبود فضای آموزشی را در استان جبران کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه برای مهرماه حدود 80 کلاس درس در مرکز استان آماده بهره برداری است،گفت: نیاز ما در مرکز استان 350 کلاس است که این کمبود را فعلا با مدارس دو شیفت جبران می کنیم، اما چنانچه قرار باشد، مدارس در مهرماه سال جاری با نیمی از جمعیت دانش آموزان اداره شود، قطعا مدارسِ دو نوبته در استان افزایش خواهد داشت.
«محمود چاوشان» مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نسیم خاوران با بیان اینکه 366 کلاس درس دو شیفته در شهر بیرجند داریم، گفت: در حال حاضر 240 کلاس درس در شهر بیرجند و 120 کلاس نیز در حاشیه شهر بیرجند کمبود داریم.
وی با اشاره به کمبود 160 کلاس درس در دیگر شهرستانهای استان، افزود: بیشتر این کلاس ها در مجتمع های مسکن مهر باید ساخته شود.
چاوشان با بیان اینکه برای مهرماه سال جاری بیش از 200 کلاس درس در استان به بهره برداری می رسد، اضافه کرد: برای پایان سال نیز بیش از400 کلاس درس در استان به بهره برداری می رسد.
ورود هلدینگ «میهن» به موضوع مدرسه سازی در خراسان جنوبی
گروه صنایع غذایی «میهن» در راستای مسئولیت اجتماعی خود در مناطق محروم کشور، تفاهم نامه ساخت 40 مدرسه دو و سه کلاسه در هشت استان کشور را با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور منعقد کرده است که از این تعداد هفت باب مدرسه با 20 کلاس درس در مناطق کمتر توسعه یافته خراسان جنوبی احداث خواهد شد که امروز کلنگ یکی از این مدارس در شهرک دستگرد بیرجند با حضور «تاتلاری» مدیر طرح و توسعه مسئولیت های اجتماعی صنایع غذایی میهن بر زمین زده شد تا برای مهرماه سال جاری این مدارس در استان آماده پذیرش دانش آموز شوند.
«تاتلاری» در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه خراسان جنوبی ظرفیت ها و استعدادهای زیادی دارد که شکوفایی آنها باعث پیشرفت کشور می شود، گفت: امید داریم در مدارس میهن، نخبگان و انسانهای بزرگی تربیت شوند که فردا چرخ کشور به دست آنها بچرخد.
وی با بیان اینکه هلدینگ میهن در راستای ایفای نقش اجتماعی خود در نقاط کم برخوردار در هشت استان کشور تفاهم نامه احداث مدرسه با سازمان نوسازی مدارس کشور منعقد کرده است، افزود: این هلدینگ در خراسان جنوبی هفت باب مدرسه سه کلاسه را تقبل کرده است که برای مهرماه به بهره برداری برساند.
مدیر طرح و توسعه مسئولیت های اجتماعی صنایع غذایی میهن با بیان اینکه رمز موفقیت گروه صنعتی میهن، لطف خدا، دعای خیر پدر و مادر و تلاش شبانه روزی و بی وقفه است، گفت: دانش آموزان، توانایی خلق اتفاق های بزرگ را دارند که باید تلاش کنند به آن برسند.
تاتلاری با اشاره به اینکه مدارس مد نظر ما دو و سه کلاسه است، ادامه داد: بنای اصلی مدرسه را هلدینگ میهن می سازد و محوطه سازی مدارس بر عهده نوسازی است.
وی با بیان اینکه تفاهم نامه هلدینگ میهن با سازمان نوسازی و تجهیز مدارس ساخت 40 باب مدرسه بوده که اکنون به 52 مدرسه رسیده است، افزود: هلدینگ میهن فعلا سرمایه گذاری خود را در بحث خدمات عام المنفعه روی مدارس گذاشته است.
تاتلاری با اشاره به اینکه ایران مردم خیلی خوبی دارد و این کمترین حق بچه ها است که از فضای آموزشی مناسب و در دسترس برخوردار باشند، افزود: چرخ صنعت کشور را همین بچه ها در آینده می چرخانند؛ لذا هلدینگ میهن تلاش دارد تا نقش کوچکی در راستای کمک به فرزندان این مرز و بوم ایفا کند.
وی گفت: هلدینگ میهن با ساخت مدارس در سطح کشور می خواهد بگوید که ما هم در قبال مردم دوست داشتی کشورمان احساس مسئولیت می کنیم و می دانیم که در حال حاضر نیاز کشور ساخت فضای آموزشی است لذا وظیفه خودمان می دانیم که برای مردم کشورمان در این راستا قدمی برداریم.
هفت مدرسه «فرزندان میهن» تا قبل مهرماه به بهره برداری میرسد
«محمود چاوشان» مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی هم در مراسم کلنگ زنی این مدارس ضمن تشکر از گروه صنایع غذایی میهن و «حاج ایوب پایداری» رئیس هیات مدیره این شرکت و خیر مدرسه ساز، برای ساخت هفت مدرسه در استان، گفت: شرکت هلدینگ میهن ساخت هفت مدرسه سه کلاسه را در خراسان جنوبی تقبل کرده است که برای مهرماه امسال باید به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به اینکه برنامه این نهاد، ساخت 6 مدرسه سه کلاسه و یک مدرسه دو کلاسه است، ادامه داد: زیربنای مدارس سه کلاسه 150 متر مربع و دو کلاسه 93 متر مربع است که شرکت هلدینگ میهن برای هر مدارس سه کلاسه 500 میلیون تومان و دو کلاسه 350 میلیون تومان تقبل کرده است که این هزینه کامل ساخت بنا است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی اظهارداشت: تکمیل محوطه و دیوارکشی این مدارس بر عهده اداره کل نوسازی مدارس استان است که انجام خواهد شد.
چاوشان با بیان اینکه این مدارس باید برای مهرماه امسال به بهره برداری برسد، افزود: عملیات اجرایی ساخت این مدارس از چهارشنبه هفته جاری آغاز می شود تا بتوانیم برای آغاز سال تحصیلی جدید این مدارس را برای آموزش به دانش آموزان تقدیم کنیم.
وی افزود: از این هفت مدرسه، دو مدرسه در روستای روم و گرماب قاین، دو مدرسه در چهکند بیرجند، یک مدرسه در دستگرد بیرجند و دو مدرسه در شهرستان سربیشه احداث می شود که حداقل زیربنای هر مدرسه بیش از هزار متر است.
چاوشان به کمبود 500 کلاس درس در استان هم اشاره کرد و از خیرین خواست تا با حضور در خراسان جنوبی در این امر خداپسندانه مشارکت داشته باشند تا دسترسی به کلاس درس برای کودکان این خطه کویری آسان تر شود.
همچنین «محمدعلی واقعی» مدیرکل آموزش و پرورش استان هم در این مراسم ضمن تشکر از خیرین مدرسه ساز و گروه هلدینگ میهن گفت: مدرسه دستگرد در زمینی به مساحت دو هزار مترمربع و سه کلاس درس برای متوسطه اول و یا دوم ساخته خواهد شد، اما پیش بینی 6 کلاسه کردن مدرسه را هم کردیم که چنانچه نیاز بود در آینده ساخته شود.
وی به کمبود 500 کلاس درس در استان اشاره کرد و بیشترین سهم را هم با 350 کلاس درس مربوط به مرکز استان دانست و خاطرنشان کرد: البته ساخت و سازهای خوبی هم در استان در حال انجام است اما با توجه به افزایش جمعیت دانش آموزی باز هم این کمبودها ملموس به خصوص در مرکز استان خواهد بود.
پایان خبر/